Like ons!
Bouwman ambitieus: 'Hoop een groot aandeel te hebben in Giro-winst Roglic'

Algemeen nieuws

Bouwman ambitieus: 'Hoop een groot aandeel te hebben in Giro-winst Roglic'

Koen Bouwman had donderdag een wel heel speciale bestemming voor zijn trainingsrit in Spanje. De Nederlander van Team Jumbo-Visma besloot per fiets op bezoek te gaan bij zijn cluppie De Graafschap, dat in de buurt op trainingskamp is.

Toen hij hoorde dat De Graafschap in de buurt trainde, was de beslissing snel genomen. 'Ik ben best wel een supporter van De Graafschap inderdaad. Ik heb vroeger ook met Hidde Jurjus (keeper De Graafschap, red.) in de klas gezeten in Doetinchem', vertelt hij aan Omroep Gelderland.

Bouwman woont bijna de helft van het jaar in Girona, waar de weersomstandigheden een stuk beter en constanter zijn dan in Nederland. Ploegmaat Robert Gesink woont om de hoek. Hij lacht: 'Als ik een steen door mijn raam gooi, valt die bij hem naar binnen.'

Bouwman: 'Ik kan goed opschieten met Roglic'

Ook werd de komst van Bouwman door Omroep Gelderland aangegrepen om het even serieus te hebben over 2019. Bouwman rijdt de Giro d'Italia in dienst van Primoz Roglic. 'Ik denk dat ik best tevreden mag zijn over afgelopen seizoen, ik heb weer een stapje gemaakt. We gaan naar de Giro om te winnen en daar hoop ik een groot aandeel in te hebben. Ik kan heel goed opschieten met Primoz en je hebt wel een bepaalde band nodig als je drie á vier weken met elkaar op pad bent.' (foto: printscreen Omroep Gelderland)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven