Like ons!
Dumoulin heeft respect voor zijn vrouw: 'Zij heeft als enige reden: ik hou van Tom'

Algemeen nieuws

Dumoulin heeft respect voor zijn vrouw: 'Zij heeft als enige reden: ik hou van Tom'

Tom Dumoulin sprak de laatste weken vooral over zijn keuze voor de Giro d'Italia, maar in De Limburger gaat hij in op andere facetten van zijn leven. Zo heeft hij veel respect voor zijn vrouw en vindt hij het wielerwereldje eigenlijk maar raar.

Dumoulin vertelt dat hij heel veeleisend is, ook voor zijn ploeg en ploegmaats. Het is de reden dat hij zijn vrouw zo bewondert, want zij denkt in alles mee. 'En het is haar passie niet eens. Voor mij wel en ik verdien er goed geld mee. Ik heb heel veel redenen om voor dat leven te kiezen. Zij heeft als enige reden: ik hou van Tom. Ik heb veel bewondering voor mijn vrouw Thanee. Omdat ze het met me volhoudt... Omdat ze kiest voor mij met mijn extreme leven en ook nog carrière maakt als psycholoog. Voor mij wordt de was niet gedaan, hoor. Zij werkt ook hard en komt ook moe thuis. Dat is moeilijk soms, maar ik zou niet anders willen.'

De Nederlander zou graag eens wat meer rust hebben, maar dat zit er in de wielerwereld niet in. Hij ziet graag een mixed zone na de finish, waar renners zelf naartoe kunnen. 'Zoals in alle sporten. Een voetballer wordt ook niet bestormd als het laatste fluitsignaal geklonken heeft. Ik snap wel dat het heel mooie televisie en verhalen oplevert. Maar toch. Het is niet normaal dat ik een bijna onmenselijke prestatie van drie weken lever en zelfs dan geen enkel moment op adem kan komen. (...) Maar ik moet bepaalde dingen accepteren. Ik kan wel schijt hebben na de finish en zeggen: jongens, jullie zoeken het maar uit. Maar dat lost ook niets op.'

Dumoulin: 'Ik vind het raar om toegejuicht te worden'

Nog zo'n moment had Dumoulin toen hij op de Grote Markt als Giro-winnaar werd gehuldigd. Hij noemt het 'ongemakkelijk'. 'Ik vind het raar om toegejuicht te worden. Omdat ik niet vind dat ik iets heel speciaals doe. Het is maar wat andere mensen er van maken. Voor mij doet een arts die een leven redt iets heel bijzonders, maar daar staat niemand om te juichen. Iedereen staat te klappen voor een jongen die hard kan fietsen. Dat is eigenlijk heel stom. Als ik zelf geen topsporter zou zijn, dan ging ik daar echt niet op de Markt staan juichen voor een fietser of een voetballer.' (foto: Team Sunweb/Cor Vos)

Lees hier het hele interview van De Limburger.

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven