Like ons!
Sosa overweldigd: 'Hoe kun je beter leren, dan van renners die zo goed zijn als zij?'

Algemeen nieuws

Sosa overweldigd: 'Hoe kun je beter leren, dan van renners die zo goed zijn als zij?'

Voor Ivan Sosa is het avontuur bij Team Sky echt begonnen. De jonge Colombiaan zat maandenlang in een soap tussen Trek-Segafredo en Sky, maar de Britse formatie trok aan het langste eind. 'Dit is een ploeg waar ik veel kan leren', zo stelt hij via de officiële kanalen.

'Het niveau ligt hoog, dit zijn de beste renners van de wereld. Hoe kun je beter leren, dan van renners die zo goed zijn als zij? Het is cool voor een jonge renner om te leren van jongens die al zoveel gewonnen hebben', aldus Sosa, die zichzelf in zijn eerste jaar nog geen druk oplegt. 'Ik wil het goed doen, goed trainen en ik hoop op een grote ronde. Ik weet dat ik de conditie heb voor zulke sleutelwedstrijden, dus dat is voor mij een enorme motivatie.'

Egan Bernal en Sebastian Henao zijn als landgenoten belangrijk voor Sosa. 'Egan heeft me al veel geholpen. Ik wil hem bedanken, omdat het moeilijk is om van ploeg te veranderen, waar je niemand kent. Sebastian en hij hebben tegen me gezegd dat ik kalm moest blijven. De ploeg is geweldig geweest voor mij, het zijn heel aardige mensen.' (foto: Tour of the Alps)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven