Like ons!
Slagter hoopt kunststukje 2018 te herhalen: 'Veel aan gedaan hier goed te zijn'

Algemeen nieuws

Slagter hoopt kunststukje 2018 te herhalen: 'Veel aan gedaan hier goed te zijn'

Tom-Jelte Slagter won in 2013 de Tour Down Under en vorig jaar pakte hij een mooie podiumplaats. Nu hij terugkeert naar Australië voor de koers die hem goed ligt, is het doel dan ook duidelijk: minimaal een podium halen. Maar Slagter beseft ook dat het zwaar wordt.

‘Ik heb er veel aan gedaan om hier weer goed te zijn’, zegt Slagter, die al sinds november hard traint, tegen RTV Noord. ‘Dat is ook wel nodig denk ik. Het deelnemersveld is breder en het parcours zwaarder dan vorig jaar.’ Dat maakt de ambitie in ieder geval niet minder. ‘Ik ga zeker weer voor een podiumplaats, maar dat wordt niet makkelijk. Er wordt ook veel hitte verwacht, dus het wordt een zwaar rondje.’

Slagter zal vooral in de heuvelklassiekers in het voorjaar proberen te pieken. De ploeg is echter flink versterkt, met onder meer Roman Kreuziger en Enrico Gasparotto, maar vooral Michael Valgren. ‘Die gaan me niet in de weg zitten, hoor. Natuurlijk wil je zelf goed zijn, maar als we allemaal goed zijn, kunnen we zomaar met z’n vieren in de finale zitten. Dat is ook wel lekker.’ (Foto: Mario Stiehl / World of Cycling)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven