Like ons!
[Update] Ook eerste etappe Tour Down Under ingekort door mogelijke wind

Algemeen nieuws

[Update] Ook eerste etappe Tour Down Under ingekort door mogelijke wind

De Tour Down Under is dit jaar mogelijk korter dan gepland. Dat heeft organisator Mike Turtur laten weten op de persconferentie. Australië lijkt precies in de openingsweek te maken te gaan krijgen met, zelfs voor Australië, extreme hitte. En dus worden sommige etappes wellicht ingekort.

De Tour Down Under doorkruist Zuid-Australië juist in de heetste tijd van het jaar. Dit gebeurt volgens Turtur omdat het dan schoolvakantie is. Maar Turtur benadrukt ook dat het welzijn van de renners niet in gevaar mag komen. En dat kan wel degelijk gebeuren, nu het kwik boven de 40 graden Celcius dreigt te stijgen.

‘Zulke hete dagen zijn voor niemand goed, maar we blijven overleggen met alle partijen en proberen ons dan aan te passen aan de wensen van de renners’, zegt Turtur tegen Cyclingnews. En dus wordt er mogelijk een extreem weer-protocol aangewend. ‘Waar we kunnen proberen we altijd de optie te hebben om een kortere route te nemen en de lengte van de etappe in de korten.’

Update - 13.30 uur (13 januari 2019): Tweede etappe 27 kilometer korter door extreme hitte

In overleg met vertegenwoordigers van ploegen en renners is besloten de tweede etappe met 27 kilometer in te korten. Daardoor is die etappe nu nog maar 122 kilometer lang. De verwachte temperatuur zou boven de 40 graden komen te liggen, wat een etappe van 149 kilometer onverantwoord maakt. 

Update - 8:48 uur (14 januari 2019): Eerste etappe ingekort door mogelijke wind

De eerste etappe van de Tour Down Under zal niet eindigen op een lokaal parcours van 3,4 kilometer. Door de verwachte weersomstandigheden is de kans op breuken in het peloton veel groter dan normaal. Dat zou volgens koersdirecteur Mike Turtur te gevaarlijk worden op het lokale rondje. De eerste passage over de finishstreep zal dus meteen de laatste zijn. (Foto: Tour Down Under)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven