Like ons!
Mogelijk nieuwe rol De Kort: 'Hij zei: ik hoorde dat jij de beste in de business bent'

Algemeen nieuws

Mogelijk nieuwe rol De Kort: 'Hij zei: ik hoorde dat jij de beste in de business bent'

Met de komst van Richie Porte bij Trek-Segafredo kan ook de rol van Koen de Kort binnen de ploeg zomaar totaal anders worden. Waar hij voorheen voornamelijk met John Degenkolb in zijn achterwiel rondtoerde, is de klik met Porte er al snel.

‘Richie begon er vrij snel over: ‘Ik wil graag met jou rijden, want ik heb gehoord dat jij de beste bent in de business om de kopman te beschermen en op de juiste plek af te zetten’’, vertelt De Kort aan Cyclingonline. ‘Dat was mooi om te horen. Daar rijd ik voor, dat is mijn werk. Kennelijk heb ik er indruk mee gemaakt op renners van andere ploegen. Ik hoop dat ik dat weer kan bewijzen.’

Het doet terugdenken aan de tijd dat Alberto Contador nog bij de ploeg zat. ‘In die periode moest Degenkolb het zelf uitzoeken in de sprints, omdat ik geacht werd bij Alberto in de buurt te blijven.’ Toch wordt het wel omschakelen voor De Kort. ‘Een sprinter blijft wel in je wiel. Voor iemand als Richie moet je juist wat ruimte scheppen zodat hij je kan en durft te volgen. Ik vloog laatst op training een afdaling in, waarna hij naast me kwam rijden: ‘Zo moet je dus niet in koers afdalen.’’ (Foto: screenshot)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven