Like ons!
Ondertussen in het peloton | Mas toont spillebeentjes, Scheldeprijs in Terneuzen

Algemeen nieuws

Ondertussen in het peloton | Mas toont spillebeentjes, Scheldeprijs in Terneuzen

Wielrenners houden van social media en wij houden ervan dat wielrenners van social media houden. De één plaatst alleen af en toe een wedstrijdfoto, anderen blijken over flink wat humor te beschikken. In de Leiderstrui verzorgt een overzicht van de wielerwereld op social media, aangevuld met korte nieuwtjes! Dit overzicht wordt regelmatig aangevuld.

Lees meer 'Ondertussen in het peloton'

Scheldeprijs langer door België dan in 2018

De Scheldeprijs gaat in 2019 opnieuw van start in Terneuzen. Dat meldt PZC woensdagmiddag. Er is een parcours van 203 kilometer neergelegd in de provincie Zeeland en in België. Het wordt waarschijnlijk een sprint, maar er is net als vorig jaar ook kans op waaiers en spektakel. '

De finish ligt in Schoten. Vanuit Terneuzen gaat het peloton via de Westerscheldetunnel langs Nieuwdorp, Middelburg, Veere, Noord-Beveland, Goes, Yerseke en Krabbendijke. Daarna duiken de renners België in, waar ook de finishlijn ligt. De wedstrijd wordt verreden op 10 april. 

Enric Mas toont angstaanjagende benen

Topsport is niet goed voor een mens, daar zijn alle wetenschappers het inmiddels wel over eens. De benen van Enric Mas na de eerste trainingskampen voorafgaand aan het nieuwe seizoen, vormen het bewijs. De Spanjaard pronkt op Instagram met zijn spillebeentjes, begeleid door de tekst: 'Hard werken om dezelfde benen als vorig seizoen te vinden.'   

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trabajando duro para intentar tener las mismas piernas que el año pasado / Working hard to try having the same legs as last year (Foto @sigfrid_eggers)

Een bericht gedeeld door Enric Mas Nicolau (@enric_mas_) op

Nieuwe parcoursen Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik

De Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik hebben hun routes voor 2019 gepresenteerd. De Waalse Pijl is een paar kilometer korter, maar niet minder zwaar dan in 2018. Traditioneel eindigt deze op de Muur van Hoei. Julian Alaphilippe won in 2018.

Luik-Bastenaken-Luik finisht in 2019 op de Boulevard d'Avroy, zo werd bekend. Op die plaats eindigde ook de tweede etappe van de Tour de France van 2017. In eerdere jaren eindigde LBL vaak in Ans, maar daar wijkt de organisatie nu van af.

Ook maakten beide koersen bekend welke ploegen een wildcard krijgen. Waalse Pijl nodigt Cofidis, Euskadi-Murias, Israel Cycling Academy, Rally UHC Cycling, Sport Vlaanderen-Baloise, Wallonie-Bruxelles en Wanty-Gobert uit. Luik-Bastenaken-Luik vergaf het startbewijs ook aan Cofidis, Sport Vlaanderen, Wallonie-Bruxelles en Wanty-Gobert. Verder zijn ook Arkea-Samsic, Direct Energie en Vital Concept van de partij.

Van Vleuten boezemt mannen angst in op trainingskamp

Annemiek van Vleuten is ter voorbereiding op het seizoen en ter herstel van haar zware blessure op trainingskamp met de mannen van Mitchelton-Scott. Gezamenlijk rijden ze meer dan 1800 kilometer door Spanje en Portugal en op sommige onderdelen moeten de mannen flink zweten om onze Annemiek bij te houden! Arme Juul Jensen...

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oh man! Im nervous..... @mitchelton_scott @scott_bikes_official @giordanacycling

Een bericht gedeeld door Christopher Juul Jensen (@christopherjuuljensen) op

De Gendt ontvangt geschenk uit de hemel

Thomas De Gendt kon zijn geluk niet op tijdens de vierde etappe van de Tour Down Under. De Belg reed de Australische etappekoers in de afgelopen acht jaar zeven keer, maar beleefde vrijdag een unicum. In de koers waar het meestal tussen de 30 en 40 graden Celcius is, regende het warempel. En dat kon hem zeker bekoren.

De 101 overwinningen van Van der Poel

Hij had hem misschien stiekem al eerder gehaald, maar de twee kermiskoersen die hij won, rekenen we maar even niet mee. Op het NK boekte Mathieu van der Poel zijn 100e overwinning en in Otegem zijn 101e. Dit zijn ze allemaal: 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mathieu van der Poel, winnaar van beroep! ???????? @mathieuvanderpoel @corendoncircus #MVDP #cyclocross #MathieuvanderPoel

Een bericht gedeeld door In de Leiderstrui (@indeleiderstrui) op

(foto: BORA-hansgrohe)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven