Like ons!
Ondertussen in het peloton | Ook wildcard Amstel Gold Race voor Van der Poel

Algemeen nieuws

Ondertussen in het peloton | Ook wildcard Amstel Gold Race voor Van der Poel

Wielrenners houden van social media en wij houden ervan dat wielrenners van social media houden. De één plaatst alleen af en toe een wedstrijdfoto, anderen blijken over flink wat humor te beschikken. In de Leiderstrui verzorgt een overzicht van de wielerwereld op social media, aangevuld met korte nieuwtjes! Dit overzicht wordt regelmatig aangevuld.

Lees meer 'Ondertussen in het peloton'

Ook Amstel Gold Race maakt wildcards bekend

Het regent wildcards deze dagen. Een dag na Dwars door Vlaanderen opnieuw goed nieuws voor Corendon-Circus, dat met Mathieu van der Poel mag starten in de Amstel Gold Race. In de afgelopen dagen was er voor Van der Poel ook al goed nieuws vanuit de organisaties van Gent-Wevelgem en de Omloop Het Nieuwsblad.

Naast Corendon-Circus is logischerwijs ook de Nederlandse formatie van Roompot-Charles van de partij. Ook Wanty-Groupe Gobert, Israël Cycling Academy, Sport-Vlaanderen, Bardiani en Vital Concept mogen starten in de Limburgse klassieker.

Wildcard Dwars door Vlaanderen voor Terpstra en Van der Poel

Dwars door Vlaanderen heeft de wildcards voor de aankomende editie bekendgemaakt. Deze zijn vergeven aan Sport Vlaanderen-Baloise, Wanty-Gobert, Corendon-Circus, Direct Energie, Cofidis, Israel Cycling Academy, Vital Concept

Parcours WK veldrijden 2020 bekend

Het parcours van het WK veldrijden in 2020 is bekend gemaakt. Het WK zal worden gehouden in het Zwitserse Dübendorf. Ook deze editie lijkt een snel parcours te worden gezien het weinige hoogteverschil. De wedstrijd zal plaatsvinden op een parcours dat is uitgetekend op het plaatselijke vliegveld.

Roompot-Charles en Van der Poel naar Gent-Wevelgem

Roompot-Charles mag ook naar Gent-Wevelgem. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Naast de Nederlandse ploeg gaat ook Corendon-Circus, mét Mathieu van der Poel, naar Gent-Wevelgem, net als Wanty-Gobert, Direct Energie, Cofidis en Wallonie Bruxelles.

Van der Poel zet hater te kijk

Mathieu van der Poel is niet bij iedereen zo geliefd en dat bleek ook uit een toch wel mooie foto die hij in zijn Instagram Stories zette. Op weg naar de wereldtitel steekt een toeschouwer zijn middelvinger op naar Van der Poel. Het bijschrift bij de post is, zeker met de wetenschap van de uitkomst van de cross, een heerlijke: 'Classy'. 

Premier Rutte feliciteert Van der Poel

Na het overwinnen van zijn langverwachte wk-titel kreeg Mathieu van der Poel een verrassend belletje van de minister president.

Oscar Quiroz wint de Nacional de Ruta 2019

Hij won voor Juan Felipe Osorio en José Serpa.

Hodeg verlengt contract

Alvaro Hodeg heeft zijn contract verlengd bij Deceuninck Quick-Step. De Colombiaanse sprinter ligt na een krabbel vast tot het einde van 2021. 'Ik heb er heel blij mee en ben trots dat ik deel uitmaak van deze ploeg. Het is een droom dat ik hier mag blijven en dat ik me hier kan blijven ontwikkelen', zo is zijn eerste reactie.

'Deceuninck Quick-Step is de perfecte ploeg voor mij, aangezien sprinten in het DNA zit', vervolgt Hodeg. De 22-jarige spurter krijgt bijval van ploegbaas Patrick Lefevere: 'Hodeg had het in zich om naam te maken en kan één van de beste sprinters in het peloton worden. Hij leert nog steeds en moet nog stappen maken, maar de dingen die hij tot dusverre heeft laten zien, bevestigen zijn potentie.'

Roompot-Charles ook in E3 Harelbeke

Roompot-Charles mag zich naar de Omloop Het Nieuwsblad ook opmaken voor de E3 Harelbeke. De organisatie heeft zeven plaatsen verdeeld. Wanty-Groupe Gobert, Wallonie Bruxelles, Sport Vlaanderen, Israël Cycling Academy, Direct Energie en Cofidis zijn de andere gelukkigen. 

Elf extra koersen onder toezicht VAR

De UCI breidt het aantal koersen waarin het de VAR, de Video Assistant Referee, gebruikt flink uit. Dat heeft de bond bekendgemaakt in een persbericht. Naast de grote rondes, het WK en de vijf Monumenten zullen ook de volgende koersen onder toezicht van een VAR worden verreden:

Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, Strade Bianche, Driedaagse Brugge de Panne, E3 BinckBank Classic, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Scheldeprijs, De Brabantse Pijl, Amstel Gold Race en de Waalse Pijl. (Foto: BORA-hansgrohe / Stiehl Photography)

Roompot-Charles krijgt wildcard voor openingsweekend

Roompot-Charles heeft een wildcard gekregen voor Omloop Het Nieuwsblad. Sport-Vlaanderen, Wanty-Groupe Gobert, Corendon-Circus en Cycling Team WB zijn de Belgische deelnemers. Naast Roompot-Charles zijn ook Direct Energie en Cofidis van de partij.

Het betekent dat naast de Nederlanders bij Roompot ook Mathieu van der Poel zeker is van deelname aan het openingsweekend. Omloop Het Nieuwsblad had hij reeds wel op zijn voorjaarsprogramma gezet.

Alkmaar kandidaat organisatie EK 2019

Alkmaar heeft zich officieel kandidaat gesteld voor het organiseren van het EK Wielrennen. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt in een persbericht. ‘Alkmaar werd eind vorig jaar benaderd om het EK wielrennen dit jaar in Alkmaar te laten plaatsvinden. Het college heeft de haalbaarheid bekeken en positief beoordeeld’, valt er te lezen.

Het EK wordt van 7 tot en met 11 augustus gehouden en in Alkmaar wordt nu gekeken naar alle mogelijkheden. Op Valentijnsdag, op 14 februari, valt het definitieve besluit. (Foto: Jojo Harper / EF Education First)

Keisse blijft ongestraft na aanklacht

Een Argentijnse vrouw heeft Iljo Keisse aangeklaagd, nadat deze op een nogal suggestieve wijze poseerde op een foto (uiterst links). Dat meldt het Argentijnse Telesol. ‘Ik dacht dat het om een grap ging, maar daarna had ik pas door wat er gebeurd was. Ik ben boos en ik hoop dat hij gestraft wordt.’ Dat bleek uiteindelijk niet het geval. Keisse bood zijn excuses aan en kreeg verder geen straf.

Nieuwe ploeggenoot voor Van der Poel

Mathieu van der Poel heeft een nieuwe ploeggenoot in de persoon van Otto Vergaerde. De 24-jarige Belg reed al bij onder meer Topsport Vlaanderen en Veranda’s Willems-Crelan en komt de ploeg van Corendon-Circus versterken. Hij reed al in grote klassiekers als de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik.

De Vreese rapt nu ook tijdens de koers

Onlangs baarde Astana opzien door met een rap-video te komen. Aanstichter en voornaamste rapper in de video was Laurens de Vreese. Nadat hij zondagochtend in de kopgroep zat van de Cadel Evans Great Ocean Road Race, liet hij horen ook tíjdens de koers te kunnen rappen...

Van der Sande rijdt tien keer dezelfde berg op

Tosh van der Sande werd onlangs vrijgesproken van het vermoedelijke gebruik van doping. Wat de achterliggende gedachte van de volgende actie is, weten we niet. Enthousiasme over de vrijspraak? Frustratie? Wraak? Mogelijk een belofte aan iemand? In ieder geval is de Belg maar liefst tien (!) keer de Coll de Rates in Spanje omhoog geklommen. In 6 uur tijd reed hij de zes kilometer lange berg tien keer omhoog en overbrugde in die tijd ruim 4100 hoogtemeters. Hier kan een stickertje op: knettergek.

Giro-organisatie komt met nieuwe koers in Italië

Op het laatste moment is er nog een koers aan de wielerkalender van 2019 toegevoegd. De UCI heeft ingestemd met het organiseren van de Giro di Sicilia, meldt legaficismoprof.org. De geruchten over deze etappekoers deden al langer de ronde. De koers wordt van 3 april tot en met zaterdag 6 april gehouden. In 1977 werd er voor het laatste een Ronde van Sicilië, ditmaal georganiseerd door Giro d’Italia-organisator RCS, gehouden. Details volgen later. (Foto: Amstel Gold Race)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven