Like ons!
[Update] Nieuwe tegenslag voor Wallays: Een streep door volledig voorjaar

Algemeen nieuws

[Update] Nieuwe tegenslag voor Wallays: Een streep door volledig voorjaar

Jelle Wallays is uit de Vuelta a San Juan gevallen. In de tweede etappe kwam de Belg hard ten val, voornamelijk op zijn hoofd, en is daardoor opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt zijn ploeg Lotto Soudal.

Wallays werd ter observatie een nacht in het ziekenhuis gehouden vanwege een hersenschudding, maar de diagnose is verder niet mals: één tand kwijt, één tand gebroken, een snijwond in de bovenlip en bovendien een kaakbreuk.

Vorig jaar won Wallays nog  een etappe in Argentinië, maar zijn ronde komt nu dus vroegtijdig ten einde door de val op tien kilometer van het einde. Als het goed is wordt Wallays vandaag ontslagen uit het ziekenhuis en vliegt hij terug naar België.

Update - 09.34 uur (30 januari 2019): Ploegarts Lotto Soudal vreesde even het ergste

Jelle Wallays is er met een hersenschudding, gebroken kaak en wat gebroken tanden nog goed vanaf gekomen na zijn crash in de tweede etappe van de Vuelta a San Juan. Maarten Meirhaeghe, de ploegarts van Lotto Soudal, laat aan Het Nieuwsblad weten dat hij erger vreesde. 'Het had veel erger kunnen aflopen. Hij moet plat op zijn gezicht zijn gevallen. Ik vreesde even voor een hersenbloeding.'

Dat bleek niet het geval. 'Het waren bange minuten. Ik dacht eerst aan een hersenbloeding. In een flits dacht ik zelfs even aan Wouter Weylandt. Gelukkig was de ambulance er snel', vervolgt Meirhaeghe. Ploegleider Frederik Willems is niet bang voor het voorjaar van Wallays. 'De komende weken zal het niet gemakkelijk zijn zich verder voor te bereiden op de klassiekers, al was het maar door het eetprobleem wegens die tandoperatie. Hij zal in het openingsweekend kunnen starten, maar nog niet op volle kracht. Pas vanaf Harelbeke moest hij er echt staan. Dat lijkt mij nog steeds haalbaar, maar eerst moet hij maar goed herstellen van deze klap.'

Update II - 08.46 uur (12 februari 2019): Wallays mist mogelijk Omloop Het Nieuwsblad

Jelle Wallays zal mogelijk ontbreken in de voorjaarsopener Omloop Het Nieuwsblad. Dat meldt Het Nieuwsblad. Wallays viel hard op zijn gezicht en ondervindt daar nog steeds problemen van, vooral met zijn tanden.

‘Voorlopig fiets ik heel rustig op de rollen, maar zelfs daar moet ik soms een dag van bekomen. Buiten trainen zit er nog niet in, dus een hoogtestage heb ik moeten annuleren. Er zullen andere renners van de ploeg over een betere conditie beschikken dan ik, dus wordt starten in de Omloop lastig’, aldus Wallays.

Update III - 08.28 uur (6 maart 2019): Wallays zet streep door het voorjaar

Jelle Wallays heeft een bittere pil moeten slikken in zijn race tegen de klok. De renner van Lotto Soudal had na zijn harde crash in de Vuelta a San Juan dolgraag nog enkele klassiekers gereden, maar dat zit er niet in. 'We hebben nu gekozen voor een rustige heropbouw. Ik mik nu op de Ronde van Romandië, eind april', zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad

Voor Wallays slecht nieuws, al kijkt hij alweer vooruit. Nu hij weer buiten traint, lijkt het ergste voorbij. 'Veertien dagen na de val begon ik opnieuw te trainen, maar na mijn tandoperatie – waarbij ik vervangexemplaren kreeg – had ik last van een serieuze terugval. Achteraf bekeken was die val echt wel zwaar. Vorige week had ik nog drie dagen lang loeiharde hoofdpijn. Pas over een maand heb ik een nieuwe controle bij dokter Swennen van Topdokters. Dan wordt er gekeken hoe het verder moet met dat stuk bot dat ontbreekt in de kaak. In het slechtste geval volgt er nog een operatie. We zien dan wel wanneer dat gepland wordt.' (Foto: Instagram Wallays)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven