Like ons!
[Update] Landa maakt rentree in Milaan-Sanremo, ook Valverde van de partij

Algemeen nieuws

[Update] Landa maakt rentree in Milaan-Sanremo, ook Valverde van de partij

Voor Mikel Landa is het seizoen vreselijk begonnen. De Spanjaard van Movistar reed donderdag de Trofeo Ses Salines, maar was in de finale betrokken bij een valpartij. Daarbij heeft hij een gebroken sleutelbeen opgelopen.

Landa, die in mei de kopman is namens Movistar in de Giro d'Italia, werd meteen na zijn val naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd duidelijk dat de schade flink was. Landa moet geopereerd worden en ligt er sowieso een tijdje uit.

Ook Rasmus Iversen van Lotto Soudal zit voorlopig in de lappenmand. De jonge Deen debuteerde voor Lotto Soudal, reed de hele dag in de vlucht, maar lag er in de finale ook bij. Ook hij moet de komende tijd herstellen van een sleutelbeenbreuk.

Update - 13.50 uur (1 februari 2019): Landa snel weer terug

De doelen van Mikel Landa van dit jaar komen voorlopig niet in gevaar. Dat zegt de Movistar-renner tegen Ciclo21. ‘Het jaar is nog maar net begonnen en het is nou eenmaal gebeurd. De doelen voor dit jaar zijn nog steeds dezelfde. Ik zal wat harder moeten werken om te herstellen, maar de Giro en de Tour zijn zeker niet in gevaar. Ik zal over vijftien dagen weer buiten kunnen fietsen.’

Over het incident zelf zegt Landa: ‘Het was heel hectisch en we hadden een smalle passage op hoge snelheid. Ik voel me echt klote en verdrietig, omdat mijn afgelopen seizoen ook al met een valpartij eindigde. Maar ik zal snel terugkeren en blijf vooruitkijken.’

Update II - 20.00 uur (1 februari 2019): Operatie niet nodig

Mikel Landa hoeft niet geopereerd te worden aan zijn sleutelbeenbreuk. Dat heeft de ploeg bekendgemaakt. Controles wezen uit dat de breuk incompleet is en dus is een operatie niet nodig. Landa zal verder behandeld worden en waarschijnlijk snel weer hersteld zijn.

Update III - 08.30 uur (21 februari 2019): Landa hoopt op rentree in Tirreno-Adriatico

Mikel Landa hoopt binnenkort zijn rentree te kunnen maken in het peloton na zijn val in de Trofeo Ses Salines. Daarbij liep de Spanjaard een gebroken sleutelbeen op. De Movistar-renner moest daardoor afzeggen voor de Ruta del Sol, maar zal normaal gesproken terugkeren op 13 maart in de Tirreno-Adriatico als voorbereiding op de Giro d’Italia, weet AS.

Update IV - 16.55 uur (27 februari 2019): Landa mist ook Tirreno

Mikel Landa moet ook een streep zetten door de Tirreno-Adriatico, zo denkt Marca te weten. De Spaanse krant meldt dat Landa nog steeds niet hersteld is van zijn valpartij in de Trofeo Ses Salines. Zijn sleutelbeenbreuk duurt langer dan verwacht, waardoor hij nog niet heeft kunnen trainen.

De Tirreno-Adriatico gaat op 13 maart van start en dient voor veel renners als belangrijke voorbereiding voor de Giro d'Italia. Landa zal in mei ook aan de start staan van de Ronde van Italië, maar loopt wel weer een nieuwe deuk op in zijn voorbereiding naar de eerste grote ronde van het jaar. Als plan B rijdt Landa nu waarschijnlijk de Volta a Catalunya en daaropvolgend de Ronde van het Baskenland.

Update V - 15.30 uur (11 maart 2019): Landa maakt terugkeer in Milaan-Sanremo

Mikel Landa zal waarschijnlijk zijn terugkeer op de fiets maken in Milaan-Sanremo, op 23 maart. Dat zegt Pablo Lastras van Movistar tegen EFE. Landa brak zijn sleutelbeen in de Trofeo Ses Salines. ‘Als alles volgens plan verloopt, zal Landa zijn rugnummer weer opspelden in Milaan-Sanremo. Dat is eerder dan verwacht, want de eerdere verwachting was Coppi e Bartali.’ Die koers is op 27 maart.

Update VI - 15.35 uur (18 maart 2019): Landa maakt rentree in Milaan-Sanremo, ook Valverde van de partij

Mikel Landa zit in de selectie van Movistar voor Milaan-Sanremo. Dat heeft de ploeg bekendgemaakt. Ook Alejandro Valverde is van de partij. Voor Landa is het zijn eerste koers sinds zijn val en zal hij dus vooral weer koerskilometers maken. Valverde is één van de favorieten. (foto: Instagram Landa)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven