Like ons!
Adrie van der Poel blij en beetje boos: 'Stonden Belgen met bier te gooien'

Algemeen nieuws

Adrie van der Poel blij en beetje boos: 'Stonden Belgen met bier te gooien'

Adrie van der Poel was na afloop van het WK veldrijden een trotse vader. Zijn zoon Mathieu pakte de wereldtitel in Bogense. 'Hij is eigenlijk al drie jaar de beste en dan blijft het voor iedereen om hem heen heel moeilijk dat het telkens niet lukt', vertelt hij tegenover NOS.

'Hij had een heel andere voorbereiding dan de andere jaren. Ik heb er zelf niet veel van meegekregen en heb hem ook niet vaak gesproken in de voorbereiding. Ik was zelf namelijk ziek en wilde niet de anderen aansteken', aldus vader Adrie. 'Mathieu was niet eens echt super vandaag. Hij was alleen in de laatste rondes echt bevrijd. Het was sowieso gunstig voor Mathieu dat ze al vrij snel in de wedstrijd met z'n tweeën kwamen te zitten. Natuurlijk is het geweldig dat hij nu wereldkampioen is, maar dit had eigenlijk veel vaker moeten gebeuren', voegt hij toe.

Tegenover Sporza is Van der Poel senior ook boos op een deel van het publiek. 'Er stonden in de eerste rondes Belgen met bier te gooien, dat getuigt van heel weinig respect. Daar hadden we wel schrik voor, maar voor de koers niet. Die viel vroeg in de plooi toen Mathieu kon versnellen.' (foto: screenshot Sporza)

1 reacties

 1. joop

  joop

  4 Feb 2019 om 10:24

  Een echt dik verdiende wereldkampioen en het is haast niet te geloven dat er idioten van mensen langs de kant staan
  die hiun ongenoegen uiten door met bier te gooien en nog erger middelvingers omhoog steken naar een man
  met bijzondere klasse en dat ook elke wedstrijd laat zien.Het zou mooi zijn als dat soort idioten een verbod zouden krijgen
  zich op een parcours te begeven .

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven