Like ons!
Het resterende programma van Van der Poel; GP Denain in plaats van Bredene

Algemeen nieuws

Het resterende programma van Van der Poel; GP Denain in plaats van Bredene

Nu het wereldkampioenschap veldrijden gedaan én gewonnen is, bouwt Mathieu van der Poel zijn programma langzaam maar zeker richting het voorjaar op de weg. In de Leiderstrui zet de kalender van Van der Poel op een rijtje.

Wegseizoen Van der Poel

Vlak na zijn laatste cross mocht Van der Poel voor het eerst aan de bak op de weg. Op 21 februari startte hij in de Tour of Antalya en won hij meteen een etappe. Sindsdien heeft hij even rust tot hij op 20 maart Nokere Koerse rijdt en twee dagen later Bredene Koksijde Classic. Dan start het echte werk in de grotere voorjaarsklassiekers.

Op donderdag 14 maart maakte Corendon Circus bekend dat Van der Poel in plaats van de Bredene Koksijde Classic op 22 maart kiest voor de GP Denain op 24 maart. De semi-klassieker vormt de laatste test voor de 31e, als Van der Poel in Gent Wevelgem aan de start staat. 

21-24 februari: Tour of Antalya
20 maart: Nokere Koerse
24 maart: GP Denain
31 maart: Gent Wevelgem
3 april: Dwars door Vlaanderen
7 april: Ronde van Vlaanderen
9-12 april: Circuit Cycliste Sarthe-Pays de la Loire
17 april: Brabantse Pijl
21 april: Amstel Gold Race

Mountainbikeseizoen Van der Poel

Na dit wegseizoen gaat Van der Poel zich voorbereiden op een volledig mountainbikeseizoen. Van der Poel begint op 18 mei in Albstadt, slechts een maand na de Amstel Gold Race en gaat daarna naar Nove Mesto, Vallnord, Les Gets, en het Europees Kampioenschap. Val di Sole, Lenzerheide en het WK worden verreden in augustus. In september rijdt hij nog in Snowshoe, terwijl hij ook tijdens het veldritseizoen nog gaat mountainbiken. Op 5 oktober rijdt hij het olympisch testevent in Tokio.

(Foto: Joren Ooms / In de Leiderstrui)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven