Like ons!
Reacties na slotrit Ronde van Valencia | Groenewegen: 'Zege voor hele ploeg'

Algemeen nieuws

Reacties na slotrit Ronde van Valencia | Groenewegen: 'Zege voor hele ploeg'

Dylan Groenewegen heeft zijn eerste zege van 2019 te pakken. Hij wist ternauwernood de massasprint in de slotrit van de Ronde van Valencia te winnen en versloeg in een rechtstreeks duel de Noor Alexander Kristoff en Europees kampioen Matteo Trentin. De leidende positie van Ion Izagirre kwam in de laatste etappe geen moment in gevaar. Hij wint de Ronde van Valencia voor wereldkampioen Alejandro Valverde en Pello Bilbao. In de Leiderstrui zet voor u de reacties op een rij. 

Zoals gezegd wist Dylan Groenewegen zijn eerste zege van het seizoen te boeken. In een reactie op de website van Jumbo-Visma prijst de Nederlandse sprinter vooral het harde werken van zijn ploeg: 'Het team was vandaag erg sterk. Het is een zege voor de gehele ploeg.' Toch leek Groenewegen in de slotkilometers van de etappe ingesloten te raken: 'Het was een zware finale met veel bochten. Ook lag het tempo erg hoog. In de laatste bocht zat ik een beetje van achter, maar door van wiel naar wiel te springen wist ik het toch nog nipt af te maken. Ik ben heel erg blij, de kop is eraf', aldus de Amsterdammer.  

Eindwinnaar Ion Izagirre wist voor het eerst in vier jaar een rittenkoers op zijn naam te schrijven. De Spanjaard laat via Astana weten erg blij te zijn met de eindzege in Valencia: 'We hebben de race goed als een team gereden en het maximale eruit gehaald.' Ook is Izagirre zeer te spreken over zijn ploeggenoot Pello Bilbao, die op de derde plek in het klassement eindigde. In een reactie op zijn verrassende podiumplek geeft Bilbao aan in de winter hard naar zijn eerste wedstrijd te hebben toegewerkt: 'Ik heb twee zeer productieve trainingskampen in december en januari achter de rug met mijn trainers en begeleiders. Ik hoop mijn vorm door te kunnen trekken naar mijn volgende wedstrijden.'

Ten slotte laat wereldkampioen Alejandro Valverde aan het Franse Cyclism'Actu weten blij te zijn met zowel zijn tweede plaats, als de prestatie van landgenoot Izagirre: 'Het was een mooie ronde, met mijn goede vriend Ion als een mooie winnaar. Het is een goed teken dat we voor het Spaanse wielrennen beiden op het podium staan.' Verder blikt "El Imbatido" terug op de etappe van gisteren, waarin de rittenkoers uiteindelijk werd beslist: 'Gisteren was het moeilijk om een verschil te maken in vergelijking met Ion. Yates heeft terecht gewonnen en ik moet me tevreden stellen met deze tweede plaats.'  (Foto: Jumbo-Visma)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven