Like ons!
Wegkapitein Lotto Soudal: 'Wellens is meer een geboren winnaar dan Benoot'

Algemeen nieuws

Wegkapitein Lotto Soudal: 'Wellens is meer een geboren winnaar dan Benoot'

Tim Wellens en Tiesj Benoot moeten zich dit seizoen ontpoppen tot ware kopmannen in de voorjaarsklassiekers. Dat is het doel van Lotto Soudal in het aankomende jaar, met het vertrek van Andre Greipel. Wellens en Benoot ontwikkelden zich de afgelopen jaren tot renners die regelmatig kunnen winnen, maar de druk is nu een beetje extra.

‘Met het vertrek van Andre komt er een beetje meer druk op onze schouders’, verwoordt Wellens het bij RTBF. ‘Ewan vervangt Andre, Tiesj focust zich op de Vlaamse klassiekers en ik op de Waalse. We willen het verschil maken’, klinkt het ambitieus bij Wellens. Benoot won vorig jaar de Strade Bianche en wil opnieuw scoren. ‘Ik wil een koers winnen ergens tussen Het Nieuwsblad en de Gold Race. Maar ik moet wel alleen aankomen en dus eerst de anderen de nek omdraaien.’

Lotto Soudals wegkapitein Maxime Monfort ziet het allemaal op een afstandje. ‘Ik denk dat ze allebei dezelfde mogelijkheden hebben, maar Tim is wel competitiever dan Tiesj. Tim is meer een geboren winnaar, maar Tiesj heeft met zijn winst in Strade Bianche laten zien dat hij geweldige dingen kan doen. We kunnen ze naast elkaar leggen en vergelijken, maar uiteindelijk zijn het twee fantastische jongens.’ (Foto: BORA-hansgrohe / Bettini Photo)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven