Like ons!
Kristoff wint massasprint, eerste leiderstrui in Ronde van Oman is voor hem

Algemeen nieuws

Kristoff wint massasprint, eerste leiderstrui in Ronde van Oman is voor hem

Alexander Kristoff heeft de eerste etappe van de Ronde van Oman 2019 weten te winnen. Na 138,5 kilometer koers bleek de Noor in de sprint te snel voor Bryan Coquard en Nacer Bouhanni voor. Hiermee is Kristoff ook de trotse eigenaar van de eerste leiderstrui in deze ronde.

Een vroege vlucht, al na een paar kilometer rijden, met vier renners: Sergio Rodriguez (Eskadi-Murias), Emiel Planckaert (Sport Vlaanderen-Baloise), Alexis Guerin (Team Delko Marseille Provence) en Michael Schär (CCC). Zij hadden lange tijd tussen de twee en vier minuten voorsprong. Het peloton werd aangevoerd door UAE Team Emirates. Op 35 kilometer van de meet werden zij door het Team Direct Energie van Niki Terpstra afgelost. De voorsprong van de kopgroep bedroeg op dat moment rond de twee minuten.

In de kopgroep wist Schär de meeste punten binnen te halen in de tussensprints. Dit leverde hem ook de gouden trui, voor de meest strijdlustige renner, op. Na de laatste tussensprint nam de voorsprong van de vier heren vooraan gestaag af. Met nog 25 kilometer voor de boeg was er nog anderhalve minuut over. Het was Planckaert die zich als eerste liet terugzakken in het peloton.

Voorin was er geen vertrouwen dat een sprint ontlopen zou kunnen worden, maar dit weerhield de mannen er niet van alles te geven om het het peloton moeilijk te maken. Met nog twaalf kilometer te gaan hadden ze nog een gat van 45 seconden. Op het enorm vlakke parcours konden zij het peloton echter niet van zich afhouden, zeven kilometer van de streep vond de hergroepering plaats. Op de streep was het Kristoff die voor UAE Team Emirates de winst wist binnen te slepen.

Uitslag etappe 1 Ronde van Oman

1. Alexander Kristoff
2. Bryan Coquard "
3. Nacer Bouhanni
4. Giacomo Nizzolo
5. Niccolò Bonifazio
6. Mikel Aristi
7. Boy van Poppel
8. Davide Ballerini
9. Amaury Capiot
10. Emils Liepins

Klassement na etappe 1 Ronde van Oman 

1. Alexander Kristoff
2. Bryan Coquard
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

(Foto: UAE Team Emirates)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven