Like ons!
Gilbert pakt de zege derde etappe Tour de la Provence; Izagirre blijft leider

Algemeen nieuws

Gilbert pakt de zege derde etappe Tour de la Provence; Izagirre blijft leider

Philippe Gilbert heeft de derde etappe van de Tour de la Provence gewonnen. In een sprint met een kleine groep was de Belg de snelste. Gorka Izagirre behield de leiderstrui.

Na zo'n 40 kilometer koers ontstond er een kopgroep van 9 renners: Matthias Brändle (Israel Cycling Academy), Dries De Bondt (Corendon-Circus), Michael Gogl (Trek-Segafredo), Quentin Jauregui (AG2R-La Mondiale), Lennard Kämna (Team Sunweb), Anthony Maldonado (St Michel - Auber93), Matteo Moschetti (Trek - Segafredo), Ramunas Navardauskas (Delko Marseille Provence) en Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick-Step). Op een kwart van de koers hadden zij een mooie twee minuten en veertig seconden bij elkaar gespaard.

Na honderd kilometer was het verschil nagenoeg gelijk gebleven, drie minuten. Veertig kilometer later, op het circuit Paul Ricard, was het aantal koplopers afgenomen tot zeven, en hun voorsprong tot een minuut. In de laatste ronde werden de vluchters ingerekend, waarna een regen van aanvallen volgde tijdens de beklimming van Le Brulat. 

In deze aanvallenstroom reden verschillende renners weg, waaronder Thibaut Pinot en Gorka Izagirre. Ook Gilbert was erbij en hij was het die de sprint won van een groep van uiteindelijk toch 23 renners, nadat er achteraan weer wat renners aansloten. Toms Skujins en Tony Gallopin veroverden een ereplaats.

Uitslag etappe 3 Tour de la Provence

1. Philippe Gilbert
2. Toms Skujins
3. Tony Gallopin
4. Simon Clarke
5. Gorka Izagirre
6. Cyril Gautier
7. Guillaume Martin
8. Julien El Fares
9. Dorian Godon
10. Eddie Dunbar

Klassement na etappe 3 Tour de la Provence

1. Gorka Izagirre
2. Thibaut Pinot +0.02
3. Tony Gallopin ''
4. Simon Clarke +0.08
5. Rudy Molard +0.10
6. David Gaudu +0.15
7. Eddie Dunbar ''
8. Eduard Prades +0.21
9. Jimmy Janssens +0.26
10. Lilian Calmejane +0.32

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven