Like ons!
Poll: Moet Wout Poels voor eigen kans gaan en vertrekken bij Team Sky?

Algemeen nieuws

Poll: Moet Wout Poels voor eigen kans gaan en vertrekken bij Team Sky?

Wout Poels kwam in 2015 bij het grote Team Sky terecht, na eerder voor Vacansoleil en Omega Pharma-Quick-Step te hebben gereden. Een stap waar velen het niet mee eens waren, maar wel een transfer die Poels deed ontwikkelen tot meesterknecht van onder meer Chris Froome in de grote rondes. Maar toch…

Als je als meesterknecht van Froome de steilste bergen als één van de eersten op komt en in de meeste rondes nog redelijk kort eindigt in het klassement, moet er toch ook voor Poels zelf meer in het vat zitten? Hij lijkt er zelf ook mee bezig te zijn. Hij liet aan de NOS weten dat hij ‘misschien naar een andere ploeg kan om zijn eigen ding te doen.’

Poels is inmiddels al 31 en ondanks dat dat niet alles zegt, begint de tijd te dringen. Daarbij komt dat zijn vrijheid bij Sky met opkomende talenten als Egan Bernal en Ivan Sosa gaat worden beperkt, naast dat Chris Froome en Geraint Thomas nog niet uitgefietst zijn. Tenminste, als de ploeg al blijft bestaan, want misschien komt Poels wel gewoon op straat te staan.

We zijn benieuwd naar uw mening. Moet Wout Poels bij Sky blijven om te knechten of moet hij eindelijk een stap maken voor zijn eigen kans? En waar komt hij dan het best tot zijn recht, of is Poels helemaal geen geboren kopman? Reageer hieronder in onze poll en discussieer mee in de comments (even naar onderen scrollen) of via Twitter! (Foto: Team Sky)

Stelling: Wout Poels moet voor eigen kansen gaan bij een andere ploeg.
Nee, hij is geen kopman en moet blijven knechten
Nee, hij moet voor eigen kansen gaan bij Sky
Ja, hij is een goede kopman voor Jumbo-Visma
Ja, hij is een goede kopman voor Sunweb
Ja, hij is een goede kopman voor Deceuninck-Quick-Step
Ja, hij is een goede kopman voor Lotto Soudal
Ja, hij is een goede kopman voor ... (laat het weten in de comments)
 
 
 
 
 
 

2 reacties

 1. Ennie Quipere

  Ennie Quipere

  21 Feb 2019 om 09:43

  Quote van Marijn van den Berge
  Ik zie 'm wel graag bij Sunweb rijden. Als kopman naar de rondes die Dumoulin niet rijdt en op de achtergrond Kelderman en Oomen nog wat meer laten rijpen als knecht of schaduwkopman.
  Wout zou prima bij Sunweb passen, maar hij heeft nog nooit bewezen een hele ronde goed te zijn. Zijn traditionele "slechte dag" is meestal voldoende om flink in het klassement te kelderen. Wilco Kelderman komt helaas altijd wat tegen en schikt zich graag in de rol van schaduw kopman c.q meesterknecht, daar komt hij het best tot zijn recht. Sam Oomen moet dit jaar zijn belofte in gaan lossen, tot op heden komt hij vaak net te kort voor winst.
  Dit alles volgens mijn bescheiden mening natuurlijk.....
 2. Marijn van den Berge

  Marijn van den Berge

  18 Feb 2019 om 14:40

  Ik zie 'm wel graag bij Sunweb rijden. Als kopman naar de rondes die Dumoulin niet rijdt en op de achtergrond Kelderman en Oomen nog wat meer laten rijpen als knecht of schaduwkopman.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven