Like ons!
Brailsford ambitieus: 'Wil eerste Colombiaan in het geel naar Parijs brengen'

Algemeen nieuws

Brailsford ambitieus: 'Wil eerste Colombiaan in het geel naar Parijs brengen'

Dave Brailsford liet eerder weten dat een deal met een Colombiaanse geldschieter als Ecopetrol als opvolger van Team Sky ‘zeer onwaarschijnlijk is’, maar toch is de teammanager van Sky dusdanig gecharmeerd van Colombia dat hij graag iets neer zou willen zetten in Zuid-Amerika.

‘Ik ken geen ander land dat zoveel potentie heeft in het wielrennen’, zegt Brailsford, geciteerd door De Telegraaf. ‘Ze hebben veel toppers en nergens anders zijn er zoveel talenten. Het berglandschap is ideaal om klimmers op te leiden en in Cali ligt een fantastische wielerbaan. Ik denk dat het Colombiaanse wielrennen nog enorme stappen kan zetten wanneer je structuur in de sport brengt’, aldus Brailsford.

De Brit denkt daarbij aan de manier waarop het Britse wielrennen op de kaart is gezet, met behulp van de overheid. Brailsford is dan ook ambitieus. ‘Nog nooit heeft een Colombiaan de Tour de France gewonnen. Die uitdaging had ik ook toen ik vanuit British Cycling met Sky begon. Ik zou graag de eerste Colombiaan in het geel naar Parijs brengen. Met deze talenten gaat die dag er echt komen.’

Daarvoor hoeft Brailsford wellicht geen Colombiaanse ploeg op te richten. Het materiaal is met Ivan Sosa en Egan Bernal al in huis, zo lijkt het. Maar toch is dat ook nog een mogelijkheid. ‘Waarom zou ik geen Colombiaanse ploeg kunnen leiden? Ook dan zal je een mondiaal team neer moeten zetten. Zoals we bij Sky ook al jaren verscheidene Colombiaanse toprenners hebben, kun je ook een wereldteam met een Colombiaanse licentie neerzetten’, besluit Brailsford. (Foto: screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven