Like ons!
DQS alweer succesvol: 'Verzwakt? De investeringen van afgelopen jaren lonen'

Algemeen nieuws

DQS alweer succesvol: 'Verzwakt? De investeringen van afgelopen jaren lonen'

Het seizoen is nog maar net een paar weken van start, maar Deceuninck-Quick-Step is alweer succesvol gebleken. Waar het vorig seizoen 73 keer won, heeft het nu alweer acht overwinningen te pakken. En dat ondanks het vertrek van verschillende toppers.

‘Wat me vooral verheugt is dat we overal hebben gewonnen waar we aan de start verschenen. Zelfs met een ploeg zonder pure sprinter, zoals dat in de Provence het geval was’, zegt de grote baas, Patrick Lefevere, tegen Het Laatste Nieuws.

Zo’n succes was misschien wel niet verwacht, zeker niet omdat de ploeg het zonder Fernando Gaviria moet doen, een man die precies een jaar geleden al vier overwinningen op zijn naam had staan. Maar ook bijvoorbeeld Niki Terpstra en Maximilian Schachmann zijn vertrokken.

‘Sommige mensen denken dat we verzwakt zijn, maar zo leeft dat niet in mijn hoofd. Uiteraard voel ik het budgettair, maar we proberen het maximale eruit te halen. De prima investeringen die we de afgelopen jaren hebben gedaan lonen’, geeft Lefevere aan.

Gilbert doet wat alleen Cipollini deed

Lefevere doelt daarmee op de ontwikkeling van jonge renners als Alvaro Hodeg, maar er rijdt nog genoeg ervaring mee, waaronder Philippe Gilbert. Hij won dit jaar alweer, tot genoegen van Lefevere. ‘Zeventien profseizoenen op rij minstens één koers winnen, daar slaagde alleen Mario Cipollini in in 1984. Daar sta ik nog steeds van te kijken. Cipo was wel een topspurter, hè! Hij kan nog zeker een grote koers winnen.’ (Foto: Deceuninck-Quick-Step / Sigfrid Eggers)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven