Like ons!
Jumbo-Visma op zoek naar ritwinst in de Algarve, Oomen gaat voor klassement

Algemeen nieuws

Jumbo-Visma op zoek naar ritwinst in de Algarve, Oomen gaat voor klassement

Team Jumbo-Visma en Sam Oomen beginnen met wisselende ambities aan hun eerste koers van 2019. De Nederlandse formatie krijgt de opdracht om vooral een etappe te winnen, terwijl Oomen op zijn beurt voor een klassement gaat in de Ronde van de Algarve.

Frans Maassen, ploegleider van Jumbo-Visma, is via de officiële kanalen van de ploeg duidelijk over de ambities in Andalusië: 'Het is voor veel renners de eerste wedstrijd van het seizoen. We hebben ons heel de winter voorbereid. Het belangrijkste doel is om een etappe te winnen.' Dylan Groenewegen is de belangrijkste man. 'De belangrijkste focus deze week is de sprint. Er zijn twee ritten die waarschijnlijk eindigen in een sprint, dus die willen we proberen te winnen. Daarnaast heeft Neilson Powless een vrije rol.'

Team Sunweb gaat, met Michiel Elijzen als debuterende ploegleider, voor een klassement met Oomen. 'We hebben een mooie goed, die het harde werk in de winter in de praktijk mag gaan brengen. We hebben Sam voor de lastige etappes. Daarnaast heeft Sören Kragh Andersen een goede tijdrit in de benen.' Naast Team Jumbo-Visma en Team Sunweb is er verder nog flinke Nederlandse inbreng bij Team Sky, met Wout Poels en Dylan van Baarle.

Ook Fabio Jakobsen heeft ambities in Portugal, tevens zijn eerste koers van 2019. Toms Steels van Deceuninck-Quick-Step laat weten dat hij een volwaardige sprinttrein mee krijgt. 'Bij de vlakke ritten kijken we naar Fabio. Hij kan rekenen op Yves Lampaert, Davide Martinelli en Florian Senechal voor de lead-out en Tim Declerq die onderweg de vluchters kan controleren.' (foto: Joris Verwijst/In de Leiderstrui)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven