Like ons!
Hattrick: Lutsenko grijpt vlucht op 50 meter van de meet en wint weer in Oman

Algemeen nieuws

Hattrick: Lutsenko grijpt vlucht op 50 meter van de meet en wint weer in Oman

Alexey Lutsenko heeft ook de vijfde etappe van de Ronde van Oman gewonnen. De renner van Astana was op de slotklim Green Mountain de sterkste, net als in etappe twee en drie al het geval was. 

Met een flinke slotklim als finish verliep de koers zoals verwacht. Enkele renners reden weg, ze kregen minuten voorsprong en het peloton onderhield een strak doch keurig tempo. Julien Duval, Romain Cardis, Fabien Grellier, Stijn Steels, Julien Mortier en Kenneth Van Rooy besloten dat ze wel als lokaas wilden dienen. Het gewillige peloton, onder leiding van Astana en Bahrain-Merida, liet de voorsprong oplopen tot maximaal zes minuten.

Zoals gepland werd er wat extra gas gegeven richting de finale, waardoor het gat slonk naar minder dan vijf minuten. Met de Green Mountain in zicht bemoeiden ook steeds meer ploegen in het peloton zich met de achtervolging. Desondanks slaagde de kopgroep van zes erin om de voorsprong boven de vier minuten te houden, met nog twintig kilometer op de teller.

Green Mountain werd zo geen strijd tussen de klassementsrenners, maar een echte strijd om de dagzege. Astana werkte voor Lutsenko, die naar de finish knalde. Op vijftig meter van de meet achterhaalde hij de laatste vluchter Grellier, alvorens hij opnieuw de handen in de lucht mocht steken. Grellier moest zich uit de kopgroep tevreden stellen met plek twee.

Uitslag etappe 5 Ronde van Oman

1. Alexey Lutsenko
2. Fabien Grellier +0.07
3. Domenico Pozzovivo +0.11
4. Rui Costa +0.19
5. Elie Gesbert ''
6. Jesus Herrada '' 
7. Jan Polanc +0.23
8. Fabien Doubey +0.30
9. Mathias Frank +0.39
10. Matteo Fabbro +0.44

Klassement na etappe 5 Ronde van Oman

1. Alexey Lutsenko
2. Domenico Pozzovivo +0.44
3. Jesus Herrada +0.47
4. Rui Costa +0.53
5. Elie Gesbert +1.03
6. Jan Polanc +1.14
7. Eliot Lietaer +1.25
8. Fabien Doubey +1.31
9. Brandon McNulty +1.43
10. Quentin Pacher +1.51

(foto: Tour of Oman)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven