Like ons!
Van der Kooij wint millimeter-sprint Antalya; Van der Poel verliest leiding

Algemeen nieuws

Van der Kooij wint millimeter-sprint Antalya; Van der Poel verliest leiding

Bas van der Kooij heeft de tweede etappe in de Ronde van Antalya gewonnen. In een nieuwe massasprint was hij Roy Jans heel nipt te snel af. Mathieu van der Poel verloor zijn leidende positie aan zijn landgenoot.

Corendon-Circus pakte vanaf de start de controle en liet lang geen kopgroep rijden. Pas na veertig kilometer slaagde een groep erin om weg te komen. Muhammed Atalay, Yiber Sefa en Sebastian Ryttersgaard sloegen een gat van een dikke minuut. Omdat Van der Poel lek reed, steeg deze voorsprong naar anderhalve minuut op het moment dat het peloton de vluchters bijna te pakken had.

Na een nieuwe inspanning van de volledige ploeg, waarbij Van der Poel zelf ook kopwerk verrichtte, werd het gat naar de kopgroep opnieuw gedicht. Met nog dertig kilometer voor de wielen, had Corendon-Circus zodoende alles onder controle. Op elf kilometer voor de finish was het pak weer compleet.

De verschillende ploegen maakten zich op voor de sprint, maar net als in de eerste etappe werd er in de finale gevallen. Op 500 meter van de meet gingen er renners tegen de grond, alvorens een uitgedunde groep streed om de dagzege. Van der Kooij zorgde daarin voor de zege voor Monkey Town-A Block CT, Jans werd tweede voor de ploeg van Van der Poel. De Nederlander verliest zijn leiderstrui aan Van der Kooij.

Uitslag etappe 2 Ronde van Antalya

1. Bas van der Kooij
2. Roy Jans ''
3. Giovanni Lonardi

Klassement na etappe 2 Ronde van Antalya

1. Bas van der Kooij
2. Mathieu van der Poel +0.04
3. Dusan Rajovic +0.08

(foto: Twitter Frontset)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven