Like ons!
Reacties na etappe 4 Ruta del Sol | Kruijswijk: 'Ik ben blij met mijn vorm'

Algemeen nieuws

Reacties na etappe 4 Ruta del Sol | Kruijswijk: 'Ik ben blij met mijn vorm'

Simon Yates won zaterdag de vierde etappe in de Ruta del Sol. De Brit bleef vooruit en soleerde naar de de zege. Jakob Fuglsang greep de macht in het klassement, voor Ion Izagirre en Steven Kruijswijk, terwijl Tim Wellens veel tijd verloor. De belangrijkste reacties van een etappe vol gebeurtenissen vindt u hier.

Steven Kruijswijk vindt dat het goed gaat deze ronde en is daar gelukkig mee: 'Yates was te sterk vandaag, dus helaas kon ik niet voor de zege rijden. Maar ik ben blij met de gang van zaken en met mijn vorm. Ploegleider Frans Maassen vult aan: 'Het was een pittige dag, zonder saaie momenten. Steven was sterk en heeft dat laten zien. Antwan (Tolhoek, red.) viel en dat is jammer voor zijn klassement.

Simon Yates zelf stond niet goed in het klassement en profiteerde daar van: 'Doordat ik veel tijd had verloren, dacht ik dat ik meer vrijheid zou hebben. Mijn benen waren ook beter dan eerder deze ronde. We wilden er een harde race van maken en Astana wilde dat ook. Uiteindelijk wilden we niet echt op kop rijden, dus ging ik vroeg aan. Normaal gesproken win ik niet vroeg in het seizoen, maar mijn winter was goed en ik hoop dit voort te zetten.'

Jakob Fuglsang was ook opgetogen na de etappe en verdedigt morgen de leiding: 'We hebben het goed gedaan. Ons doel was om de leiding te behalen met aanvallen op Wellens. Mitchelton-Scott hielp mee en dat ging perfect. Misschien kon ik Yates volgen, maar ik wilde controle houden en volgde het plan dat de ploeg had. Morgen wordt een moeilijke dag, maar we hebben een sterke ploeg om te vechten.'

Tim Wellens verloor de leiderstrui en heeft gemengde gevoelens: 'Natuurlijk ben ik teleurgesteld, want ik heb de leiderstrui verloren. Vandaag was belangrijk en ik wist dat dit kon gebeuren. Astana was sterk, met drie renners in de top-tien. Aan de andere kant: ik heb twee ritten gewonnen en mijn vorm is goed. Ik heb veel vertrouwen in de komende races, zeker na het missen van de Etoile de Besseges door ziekte.' (Foto: In de Leiderstrui / Joris Verwijst)

 

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven