Like ons!
Belgen zien concurrentie voor Omloop: 'Terpstra en Van Baarle zijn goed'

Algemeen nieuws

Belgen zien concurrentie voor Omloop: 'Terpstra en Van Baarle zijn goed'

Nog slechts een kleine week voordat de Omloop Het Nieuwsblad weer op het programma staat. Zo goed als alle wielerliefhebbers kijken er naar uit en in België is de opwinding, uiteraard, nog wat groter. Het Nieuwsblad maakte een rondje bij de Belgische toppers om te vragen naar de opvallendste renners in de eerste weken van het seizoen en de concurrenten in het openingsweekend.

Greg Van Avermaet ziet Niki Terpstra als een gevaarlijke klant. De Nederlander kon in Oman niet meespelen voor de dagzeges, maar vond dan ook geen parcours dat op zijn lijf geschreven is. 'Ik houd echt rekening met hem het volgend weekend. Ook Oliver Naesen rekent op de Nederlander. 'Terpstra is goed, maar kreeg in Oman geen kans om te winnen. In de Omloop zal hij er wel staan, al moet hij het wel doen zonder een sterk blok. Dylan Teuns zag eveneens al een sterke Terpstra. 'In de lastige rit die Van Avermaet won in Valencia zat hij er ook nog bij.'

Een andere Nederlander die genoemd wordt is Dylan van Baarle. Onder meer Jasper Stuyven wijst naar de Nederlander. 'Ik vind dat Dylan indrukwekkend bergop rijdt, maar misschien staat hij wel iets te scherp en is hij meer klimmer dan klassieke renner geworden. De prestaties van Van Baarle zingen wel rond in het peloton want ook Tiesj Benoot is op de hoogte. 'Van Baarle schijnt goed te zijn,' klinkt er uit de mond van de Belg die dit seizoen nog niet in dezelfde koersen als Van Baarle in actie kwam. (Foto: Strava Niki Terpstra)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven