Like ons!
Terpstra's ploeggenoot Gaudin blij: 'Wij praten Frans en hij leert erg snel'

Algemeen nieuws

Terpstra's ploeggenoot Gaudin blij: 'Wij praten Frans en hij leert erg snel'

Damien Gaudin is erg blij met kopman Niki Terpstra. De afgelopen klassiekercampagnes was de Fransman nog kopman van Direct Energie, nu is de Nederlander dat en Gaudin waardeert hem zeer, blijkt uit een gesprek met Cycling News.

'Niki is een geboren leider, die het team wil verbeteren. Al in de eerste maanden bracht hij veel ter sprake. Hij wil het beste en ijkt naar oplossingen als het gaat om de fiets, materialen, voeding, hotelomstandigheden, eigenlijk alles. Hij adviseert jongere renners veel, maar hij heeft aan iedereen wat te bieden. Ik rijd veel voor hem en dan legt hij achteraf uit hoe ik hem het beste in positie kan brengen.'

Bij de Franse ploeg was het wel even schakelen voor Terpstra op taalgebied, maar ook daarin maakt hij indruk. 'We praten in het Frans. Hij zegt sommige dingen in het Engels als hij niet op het Franse woord komt, maar hij verbetert veel en leert snel. Dat laat zijn verlangen zien om erbij te horen. In Oman vertelde hij hoe blij hij was met het team. Zelfs als we een halfuur later binnen komen, zegt hij dat we het goed gedaan hebben.' (Foto: Direct-Energie)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven