Like ons!
[Update] UCI schorst Preidler en Denifl na bekentenis in Operation Aderlass

Algemeen nieuws

[Update] UCI schorst Preidler en Denifl na bekentenis in Operation Aderlass

Georg Preidler heeft zichzelf aangegeven bij de openbare aanklager. De Oostenrijker die in dienst rijdt van Groupama-FDJ en eerder de kleuren van Sunweb verdedigde heeft bloed laten afnemen. Ondanks dat hij naar eigen zeggen het bloed niet weer in zijn lichaam heeft gebracht vertelt Preidler aan het Oostenrijkse Krone dat alleen de gedachte daaraan en de frauduleuze intenties een misdaad an sich zijn.

Als Preidler wordt gevraagd naar de motivatie om zichzelf aan te geven antwoordt hij schuldbewust. 'De laatste dagen waren een nachtmerrie. Ik sliep niet, kon niet meer eten. Ik weet niet of ik veroordeeld zou worden. Ik wist niet of alles ontcijferd zou worden. Maar ik kon niet meer leven met dit geheim.'

Na Stefan Denifl is Preidler de tweede Oostenrijkse wielrenner in korte tijd die toegeeft in de slag te zijn geweest met bloeddoping. De grote vraag is natuurlijk waarom Preidler zich genoodzaakt voelde de stap naar bloeddoping te zetten. 'Je traint elke dag maar je bent nooit de allerbeste. Op een gegeven moment wil je meer. Bloeddoping is niet veel inspanning. Je hebt altijd de druk om te presteren. En dan hoor je dat deze mogelijkheid er is. De dokters verzekeren je dat er niks zal gebeuren. Je weet dat het niet kan maar toch speel je het spel mee.

Spijt lijkt aanwezig te zijn bij de man die vorig jaar op fraaie wijze een rit won in de Ronde van Polen. 'Het is de grootste fout van mijn leven. Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die zich bedrogen voelt. Het spijt me. Ik zit echt aan de grond nu. De komende weken zullen zwaar zijn.' 

Update - 12.08 uur (4 maart 2019): FDJ ontslaat Preidler

Georg Preidler is per direct ontslagen door zijn ploeg Groupama-FDJ. Dat liet het team weten in een korte verklaring. Preidler heeft toegegeven eind 2018 tweemaal bloed te hebben afgenomen. De ploeg neemt stelling in tegen doping en praat met de wielerautoriteiten om deze zaak af te handelen.

Update - 17.30 uur (4 maart 2019): Sinkeldam neemt afstand van dopingpraktijken ploeggenoot

Ramon Sinkeldam, de Nederlandse renner van Groupama-FDJ, distantieert zich van de dopingpraktijken van ploeggenoot Georg Preidler. In een tweet laat hij weten er niks mee te maken te hebben. 'Ik ben overdonderd door het nieuws van vandaag. Ik ben enorm tegen doping en de keuzes die mijn voormalig teamgenoot heeft gemaakt. Ik wil graag duidelijk maken dat het team en ik geen connectie hebben met deze affaire', aldus Sinkeldam. 

Update - 13.28 uur (5 maart 2019): UCI schorst Preidler en Denifl

De UCI heeft Georg Preidler en Stefan Denifl per direct geschorst voor hun betrokkenheid in de Oostenrijkse dopingzaak Operation Aderlass. Daarnaast zal de UCI het NADA helpen in de zaak tegen de twee Oostenrijke renners. Overigens koersen beide renners al niet meer. Denifl zag eind vorig jaar af van een contract bij CCC vanwege ‘persoonlijke redenen.’ Preidler werd na het nieuws ontslagen bij Groupama-FDJ. De duur van de schorsing van de UCI is onbekend.

(Foto: screenshot Youtube Tour of the Alps) 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven