Like ons!
[Update] Definitief: Team Sky heet vanaf 1 mei Team Ineos

Algemeen nieuws

[Update] Definitief: Team Sky heet vanaf 1 mei Team Ineos

Het voortbestaan van Team Sky lijkt meer en meer verzekerd te zijn. Dat denkt Het Nieuwsblad. Sponsor Sky stopt er na 2019 mee en daarmee mogelijk ook de ploeg, tenzij er een nieuwe geldschieter komt.

Volgens de krant zijn er duidelijke signalen dat de Sky-ploeg ook in 2020 nog rondrijdt in het peloton. Dave Brailsford zou namelijk bezig zijn met het maken van lijstjes van renners zonder contract, die interessant zijn voor de ploeg. ‘Dat doe je niet als je ploeg ermee stopt’, concludeert Het Nieuwsblad.

Tevens weet het medium melding te maken van een potentiële geldschieter. ‘Ondernemer Jim Ratcliffe is hoofdaandeelhouder van chemiereus Ineos en heeft een geschat vermogen van 25 miljard euro. In zijn vrije tijd is Ratcliffe amateur-fietser.’

Update - 18 maart 2019 (18.50 uur): 'Brailsford bereikt overeenkomst met Ratcliffe'

Team Sky lijkt een nieuwe sponsor te hebben voor 2020. Dat meldt The Guardian. Volgens de krant komt er binnen 48 uur bevestiging. Dave Brailsford zou een deal zijn overeengekomen met Jim Ratcliffe, zoals eerder gemeld de baas van chemiereus Ineos. Naar verluidt wordt het huidige budget van 41 miljoen euro geëvenaard en blijft Team Ineos, zoals het zal gaan heten, even kapitaalkrachtig als Team Sky. Mogelijk verandert de naam al vóór de Tour de France.

Update - 19 maart 2019 (15.35 uur): Team Sky per 1 mei Team Ineos

Team Sky heeft definitief een nieuwe sponsor gevonden in Ineos en gaat per 1 mei Team Ineos heten. Dat heeft de ploeg bekendgemaakt. Chemiereus Ineos wordt de nieuwe sponsor van de ploeg van Dave Brailsford en redt daarmee de ploeg nadat Sky eerder bekendmaakte de sponsoring na het seizoen van 2019 stop te zetten. Op 2 mei wordt de nieuwe ploeg gepresenteerd tijdens de Tour of Yorkshire.

‘Wielrennen is een geweldige sport die meer en meer aan populariteit wint. Ineos is dan ook blij om de verantwoordelijkheid te nemen over zo’n professioneel team’, zegt Ineos-baas en multimiljardair Jim Ratcliffe. Dave Brailsford reageert: ‘Dit is goed nieuws voor het team, voor de wielerfans en voor de sport. Er komt een einde aan de onzekerheid rondom het team. Het tempo waarmee het is gebeurd, laat het vertrouwen in onze toekomst zien. In Jim Ratcliffe en Ineos hebben we de juiste partner gevonden, die dezelfde visie en passie deelt en die ons naar nog meer succes kan leiding.’ Ook bedankt Brailsford sponsor Sky, dat blij is dat de ploeg blijft voortbestaan.

Bedragen worden er in het persbericht vanzelfsprekend niet genoemd, maar naar we de berichten mogen geloven zal Team Ineos minimaal hetzelfde budget hebben als Team Sky, of zelfs enkele miljoenen meer.

(Foto: screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven