Like ons!
Ten Dam ondervindt; waaiers is oorlog: 'Dingen gedaan die ik niet wilde doen'

Algemeen nieuws

Ten Dam ondervindt; waaiers is oorlog: 'Dingen gedaan die ik niet wilde doen'

Laurens ten Dam heeft niet de makkelijkste dagen van zijn lange profcarrière achter de rug in Parijs-Nice. De eerste twee etappes werden getekend door waaiers en dat is volgens de wielerveteraan het beste met een letterlijk slagveld te vergelijken. Om het met Rinus Michels te zeggen: waaiers is oorlog.

‘Journalisten en fans smulden van deze twee dagen wielersport van de bovenste plank. Ik snap dat volledig. Waaiers kijken op de bank is het mooiste wat er is. Als je in de eerste waaier zit is het ook genieten, maar als je twee dagen nét achter de eerste waaier spartelt, zijn dat de ergste dagen op de fiets’, schrijft Ten Dam in zijn column voor Het Nieuwsblad.

‘Het is het best te vergelijken met oorlog. Wie het eerst schiet, wint. Helaas werd ik beschoten’, verzucht Ten Dam. ‘Vooraan zitten, krijgt iedereen in zijn oortje, en dus wordt er gevochten, geduwd, getrokken en gescholden. Ook ik heb dingen gedaan die ik helemaal niet wilde doen. Maar je moet wel, anders ben je kansloos.’

Complimenten Ten Dam voor organisatie Parijs-Nice

Overigens staat Ten Dam ook even stil bij de vele valpartijen en verwondingen: 'Eén schouderblad, twee bovenkaken, een nek en een sleutelbeen gebroken. De oplossing heb ik niet. Qua parcours moet ik de organisatie complimenten geven. De laatste kilometers waren de eerste dagen erg veilig, maar de koers zeker niet. Dat probleem ligt echt bij de renners en ploegen.' (Foto: Chris Auld Photography)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven