Like ons!
Viviani klopt met speels gemak Sagan en Gaviria in derde etappe Tirreno

Algemeen nieuws

Viviani klopt met speels gemak Sagan en Gaviria in derde etappe Tirreno

Elia Viviani heeft de derde etappe in de Tirreno-Adriatico gewonnen. Na een oersaaie etappe was het zoals verwacht sprinten geblazen en daarin was Viviani opvallend veel sneller dan Fernando Gaviria en Peter Sagan.

Zeven renners grepen hun kans om een verwachte sprint te voorkomen. Natnael Berhane, Alexander Cataford, Stepan Kurianov, Mirco Maestri, Sebastian Schönberger en Alessandro Tonelli pakten enkele minuten, alvorens de koers voor een lange tijd in de plooi lag. Op 65 kilometer van de meet was het gat nog steeds zo'n vier minuten. 

Kurianov was de eerste die in de finale moest lossen vooraan, Deceuninck-Quick-Step voerde de boventoon in het peloton. Op twintig kilometer van de meet hadden de vier overgebleven leiders nog een minuut voorsprong. Vijf kilometer later was diezelfde kopgroep eraan voor de moeite.

Na een saai koersverloop was het alleen nog wachten op de sprint en die kwam er ook. Zonder echte treintjes was het een chaos in de voorbereiding, alvorens het ieder voor zich was in de laatste kilometer. Daarin was Viviani veruit de snelste en toonde Sagan beterschap na ziekte. Gaviria kon nooit echt sprinten en eindigde in de top-3. In de top-10 van het klassement veranderde niets.

Uitslag etappe 3 Tirreno-Adriatico

1. Elia Viviani
2. Peter Sagan ''
3. Fernando Gaviria
4. Giacomo Nizzolo
5. Jens Keukeleire
6. Davide Cimolai
7. Clement Venturini
8. Jasper Stuyven
9. Davide Ballerini
10. Luca Pacioni

Klassement na etappe 3 Tirreno-Adriatico

1. Adam Yates
2. Brent Bookwalter ''
3. Primoz Roglic +0.07
4. Laurens De Plus ''
5. Sören Kragh Andersen +0.22
6. Tom Dumoulin ''
7. Sam Oomen ''
8. Julian Alaphilippe +0.27
9. Kasper Asgreen +0.37
10. Wout Poels +0.47

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven