Like ons!
'Roglic heeft alle eigenschappen om voor winst in grote ronde te strijden'

Algemeen nieuws

'Roglic heeft alle eigenschappen om voor winst in grote ronde te strijden'

Primoz Roglic heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een goede kopman en leider binnen Jumbo-Visma. Het vertrouwen dat de voormalig schansspringer hoge ogen gaat gooien in de grote rondes, is dan ook groot. Dat zegt veteraan Robert Gesink tegen De Telegraaf.

‘Primoz doet het goed als leider in de ploeg. Dat is een rol waar hij de laatste jaren in gerold is. Hij heeft veel moeten leren en dat heeft hij ook goed gedaan. Nu heeft hij een sterke ploeg om zich heen, met mannen met veel ervaring’, begint Gesink.

De klimmer noemt Roglic een rustige, gedreven leider. ‘Hij is overal mee bezig, ook met de kleine dingetjes. Hij heeft wat dat betreft alle goede eigenschappen om in de grote rondes voor de overwinning te strijden. Hij heeft het vorig jaar mogen laten zien in de Tour en dat deed hij meteen goed. Dat belooft dan natuurlijk heel veel voor de toekomst.’

Gesink: 'Wij hebben heel veel vertrouwen in Roglic'

Roglic werd in de Tour de France van 2018 vierde, maar nu moet dat laatste stapje naar de hoogste plaats komen. ‘Daar komt nog veel meer bij kijken, dus dat gaan we zien. Maar wij hebben er heel veel vertrouwen in’, zegt Gesink. ‘Alle omstandigheden zijn perfect om het eruit te halen, dus hopen we dat het erin zit.’ En ook voor zichzelf hoopt Gesink dat stiekem. ‘Ik zou er ook wel eens onderdeel van willen zijn als een groot kampioen opstaat, dus daar wil ik best energie in steken.’ (foto: Joris Verwijst / In de Leiderstrui)

Poll

Stelling: Roglic wint ooit een grote ronde

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven