Like ons!
Naesen over ruzie met Groenewegen: 'Dan springt mijn stoppenkast'

Algemeen nieuws

Naesen over ruzie met Groenewegen: 'Dan springt mijn stoppenkast'

Oliver Naesen denkt dat het haten van tegenstanders en de intense rivaliteit tussen renners niet meer in het peloton leeft. In de afgelopen decennia waren er meermaals bittere vetes tussen renners, die soms nog niet bijgelegd zijn. Maar in het huidige peloton heerst dat niet, volgens Naesen, al zijn er natuurlijk irritaties.

‘Ik had het er pas nog over met ploegmaat Larry Warbasse. Hij zei: ‘Onze generatie zit vol goeie gasten.’ Dat kun je jammer vinden, maar het haten van tegenstanders is er echt uit. Als een coureur wint, krijgt hij op Twitter felicitaties van iedereen’, vertelt Naesen tegenover Het Nieuwsblad.

Naesen: 'Dan denk ik: Fuck off, go kill yourself''

Maar dat betekent niet dat de irritatie weg is uit het peloton. ‘In elke koers erger je je een paar keer dood. In het voorjaar moest ik veel achtervolgen en dan komt er altijd één in je wiel hangen, zonder over te nemen, want zijn kopman zit vooraan. Terwijl hij zelf hopeloos gelost is. Dan denk ik: ‘Fuck off, go kill yourself.’’

Zodoende had Naesen ook een keer ruzie met Dylan Groenewegen. Hij noemde hem toen in een interview zelfs ‘achterlijk’ en 'een deb'. ‘Omdat koers al zo’n gevaarlijke sport is. Ik heb al veel gasten begraven zien worden, dus wanneer iemand dan bewust naar een valpartij toerijdt, springt mijn stoppenkast.'

Groenewegen zou Naesen in de Tour de l’Eurométropole van 2016 tijdens de sprint om de zege in de hekken hebben gereden. 'In de Tour hebben we het bijgelegd. Hij zei: ‘Goed voorjaar gereden’, ik zei ‘goed aan het sprinten’. Dat was het, soms hoeft het niet meer te zijn.’ (Foto: Joris Verwijst / In de Leiderstrui)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven