Like ons!
Tirreno-Adriatico etappe 5 | Yates kijkt op tegen tijdrit in Tirreno

Algemeen nieuws

Tirreno-Adriatico etappe 5 | Yates kijkt op tegen tijdrit in Tirreno

Adam Yates (Mitchelton-Scott) heeft zijn leiderstrui met succes verdedigd in de vijfde etappe van Tirreno-Adriatico. Echter hijgen Primoz Roglic en Jakob Fuglsang in zijn nek. De reacties van de vijfde etappe van Tirreno-Adriatico hebben we hieronder verzameld.

Yates ziet op tegen tijdrit: 'We zien wel waar ik terechtkom'

'Als Jakob Fuglsang (die de vijfde etappe won, red.) niet vooraan had gereden, had ik deze etappe nog kunnen winnen ook. Maar de sterkste won vandaag', complimenteert Yates de Deen. 'Op de slotklim heb ik gedaan wat ik kon en zelfs wat seconden gewonnen.'

'In mijn achterhoofd had ik 45 seconden leuk gevonden om veilig te zijn', doelt hij op de naderende tijdrit. Die past naar eigen zeggen niet bij hem. 'Ik zal gewoon mijn best gaan doen en we zien wel waar ik terechtkom. Hopelijk is het genoeg', houdt Yates in zijn commentaar nog een slag om de arm. 

Fuglsang: 'Deze overwinning draag ik op aan Scarponi'

Etappewinnaar Fuglsang (Astana Pro Team) droeg zijn overwinning op aan zijn vroegere ploeggenoot Michele Scarponi. 'Gisteren sprak ik met zijn weduwe en dat inspireerde mij nog meer om een etappewinst te behalen in een race die Michele graag fietste', zegt hij in zijn commentaar op de officiële website van Astana Pro Team. 

'We waren als team heel goed vandaag, we verkeren tot nu toe in uitstekende vorm', is de geroutineerde renner van mening. 'Ik probeerde op het begin van de etappe energie te besparen. Op de slotklim wist ik dat het tijd was om aan te vallen. Ik profiteerde uiteindelijk optimaal in de klim. Ik ben ontzettend blij met deze zege.' Door zijn etappezege staat de Deen op de derde plaats in het algemeen klassement, achter Yates en Primoz Roglic. Zijn achterstand op Yates is 35 seconden. (Foto: screenshot YouTube) 

Roglic: 'Alles gegeven, maar kon gewoon niet harder'

Roglic moest tijd toegeven op Yates. Hij vond het een zware etappe en een lastige aankomst, zei hij in zijn commentaar op de officiële website van team Jumbo-Visma. 'Ik heb alles gegeven, maar ik kon gewoon niet harder. Yates was vandaag gewoon te sterk. Ik kan mijzelf niks verwijten. Ik ga de komende etappes mijn best doen om nog te winnen. Het gaat moeilijk worden, maar onmogelijk is het ook niet', vindt Roglic.

De Sloveen wilde echter nog wel een compliment maken naar zijn ploegmaten. 'De ploeg heeft vandaag wederom goed gewerkt voor mij. Ik voel mij nog steeds goed en we gaan het de komende dagen blijven proberen.'

1 reacties

  1. Perrie

    Perrie

    17 Mar 2019 om 20:12

    -Edit redactie- Thanks, het is aangepast!

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven