Like ons!
Merckx looft prestaties Bernal: 'Zie niet wie hem van eindzege houdt in Tour'

Algemeen nieuws

Merckx looft prestaties Bernal: 'Zie niet wie hem van eindzege houdt in Tour'

Eddy Merckx heeft lovende woorden over voor de prestaties van Egan Bernal. De Colombiaan maakte vorig jaar al indruk in de Tour de France in dienst van Chris Froome en Geraint Thomas. In de afgelopen week maakte Bernal indruk in Parijs-Nice. Zowel tijdens het waaierrijden, de tijdrit als in het gebergte. 'Eindelijk iemand met enorme kwaliteiten op alle terreinen.'

Aan Het Laatste Nieuws laat Merckx weten dat hij in Bernal zelfs al een favoriet voor de Tour de France ziet, de koers waarin de Colombiaan ondanks zijn rol als knecht toch verdienstelijk als vijftiende eindigde in 2018. Voorlopig staat alleen de Giro als grote ronde op het programma van het nog altijd maar 22-jarige supertalent.

Vooral de manier waarop Bernal zich in de verschillende facetten van de koers liet zien maakten indruk op Merckx. 'Hij mengt en weert zich in de waaieroorlogen, heeft een prima tijdrit in de benen en leeft zich uiteraard uit in zijn favoriete speeltuin: het (hoog)gebergte. Het is simpel: als Team Sky hem dit jaar meeneemt naar de Tour, zie ik niet in wie hem van de eindzege gaat houden.' (Foto: screenshot Youtube Cycling Pro Net)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven