Like ons!
Lefevere was geïnteresseerd in Bernal: 'Maar het moet ook geen crèche worden'

Algemeen nieuws

Lefevere was geïnteresseerd in Bernal: 'Maar het moet ook geen crèche worden'

Het zal de wielervolgers niet verbazen. Patrick Lefevere had Egan Bernal een paar jaar geleden in zijn scoutingsboekje staan. Dat de Colombiaan uiteindelijk vertrok naar Team Sky en niet naar de ploeg van Lefevere is volgens de Belg makkelijk te verklaren. 'Daar heeft het chequeboekje van Team Sky het laatste woord gehad.'

In zijn column in Het Nieuwsblad schrijft de ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step over de generatie talentvolle Colombianen die aan het doorbreken zijn of in de laatste jaren door zijn gebroken. Met onder meer Nairo Quintana, Rigoberto Uran, Esteban Chaves en Sergio Henao hadden de Zuid-Amerikanen niets te klagen.

De laatste jaren is het talent dat uit Colombia komt indrukwekkend te noemen. Alvaro Hodeg, Fernando Gaviria, Ivan Sosa, Miguel Angel Lopez, Egan Bernal, Daniel Martinez, Sergio Higuita, Juan Sebastian Molano en Rodrigo Contreras zijn allemaal nog jonge Colombianen in de World Tour die uitslagen kunnen rijden.

Lefevere: 'Niet eenvoudig om een Colombiaan vast te leggen'

Volgens Lefevere is het echter niet eenvoudig om één van die talenten toe te voegen aan je ploeg. 'Er zijn een paar figuren die bepalen waar al die getalenteerde Colombianen terechtkomen. Giuseppe Acquadro is de makelaar die de meeste Colombianen in zijn portefeuille heeft. Hij werkt vooral samen met Movistar en Team Sky.'

Er is dus vaak een flinke portemonnee nodig om een talentvolle jonge Colombiaan vast te leggen. In die strijd wil Lefevere zich niet meer mengen. Te meer omdat er jong talent genoeg aanwezig is binnen de ploeg. 'Wij doen nu met Deceuninck-Quick Step niet mee aan het opbod voor de Colombianen. Wij hebben meer dan genoeg jong talent. Onze ploeg moet ook geen crèche worden.' (Foto: screenshot VRT)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven