Like ons!
Alaphilippe wint per ongeluk massasprint in voorlaatste etappe Tirreno-Adriatico

Algemeen nieuws

Alaphilippe wint per ongeluk massasprint in voorlaatste etappe Tirreno-Adriatico

De zesde en voorlaatste etappe van Tirreno-Adriatico is verrassend een prooi geworden voor Julian Alaphilippe. Wat een duel tussen sprinters moest worden, werd een zege voor de Quick-Step-renner op een aankomst die licht heuvelop liep.

Na een paar zware dagen een ogenschijnlijk rustige dag voor de sprinters in Tirreno-Adriatico. Een groepje vluchters kreeg dan ook de ruimte: Davide Ballerini, Mirco Maestri, Gijs Van Hoecke, Igor Boev, Dayer Quintana, Ben King en Jose Joaquin Rojas. Het groepje kreeg zo’n twee minuten, maar werd goed gecontroleerd door de spurtploegen in het peloton.

Tenminste, daar leek het op, maar de sterke kopgroep hield toch goed vol in de lastige slotfase en in het peloton moesten de sprintersploegen meer mannen oproken dan ze lief was. Op 23 kilometer van de streep viel de kopgroep echter uit elkaar en wisten alleen Rojas en Ballerini vooraan over te blijven. Van Hoecke wist de aansluiting net niet te maken.

Doordat er nog maar twee renners overbleven ging de voorsprong toch snel achteruit met een jagend peloton en op drie kilometer van de streep werden de twee ingerekend. Het peloton had echter verre van een makkelijke achtervolging. Ook de wind bemoeilijkte dat, waardoor er zelfs mannen werden gelost in het peloton, vooral onder het geweld van Deceuninck-Quick-Step en BORA-hansgrohe.

Met de ingerekende kopgroep ging het in volle draf naar de streep, met wat duw- en trekwerk. Vooral BORA knapte beulswerk op voor sprinter Peter Sagan, maar Elia Viviani had nog drie mannen over in de laatste kilometer. Het was de bedoeling om voor Viviani de sprint aan te trekken, maar door de overmacht kon Deceuninck-Quick-Step met meerdere renners sprinten. Viviani liet zich bovendien wegdrukken in het gedrang en dus gingen Maximiliano Richeze en Alaphilippe zelf maar de spurt aan op de aankomst die licht heuvelop liep. De pure sprinters kwamen nog dichtbij, maar de Fransman hield verrassend genoeg vol. Totaal onbedoeld, maar niet minder mooi.

Uitslag etappe 6 Tirreno-Adriatico

1. Julian Alaphilippe
2. Davide Cimolai
3. Elia Viviani
4. Clement Venturini
5. Peter Sagan 
6. Maximiliano Richeze
7. Jens Keukeleire
8. Greg Van Avermaet
9. Reinardt Janse van Rensburg
10. Simone Consonni

Algemeen klassement Tirreno-Adriatico

1. Adam Yates
2. Primoz Roglic +0.25
3. Jakob Fuglsang +0.35
4. Tom Dumoulin +1.55
5. Julian Alaphilippe +2.24
6. Wout Poels +2.39
7. Thibaut Pinot +2.46
8. Sam Oomen +2.58
9. Simon Clarke +3.03
10. Rui Costa +3.26

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven