Like ons!
Oomen: 'Niet blind staren op feit dat jongens van mijn leeftijd sterker zijn'

Algemeen nieuws

Oomen: 'Niet blind staren op feit dat jongens van mijn leeftijd sterker zijn'

Sam Oomen is één van de meest talentvolle Nederlandse renners met toekomstige klassementsambities van het moment. Dat bewijst hij ook door het dragen van de witte trui in de Tirreno-Adriatico. Toch beseft Oomen ook dat hij ervoor zal moeten knokken, wil hij in zijn carrière veel winnen.

‘Ik vrees dat ik te maken heb met een sterke lichting’, zegt Oomen tegen De Telegraaf, over het feit dat hij nog niet zo vaak truien of ritten won. ‘Een paar jongens van mijn leeftijd, vooral Colombianen, zijn momenteel gewoon net wat sterker. Dat is een feit en daar moet ik me nu niet blind op staren, maar gewoon aan mijn eigen toekomst werken’, aldus De Tilburger.

Het knappe is dat hij de witte trui bezit, terwijl hij beulswerk verricht voor Tom Dumoulin. ‘Ik vind het logisch dat hij de absolute nummer één is. Ik heb me weggecijferd voor hem en dan verlies ik tijd voor mijn eigen klassement. Daar heb ik geen probleem mee. Ik geniet er ook van als ik nuttig werk voor hem kan verrichten’, aldus Oomen, die het zeker niet makkelijk had. ‘Ik had het er nog over met Dumoulin dat voorbereidingskoersen niet meer bestaan. Op 95% doe je hier niet meer mee voor de prijzen.’ (Foto: Team Sunweb / Cor Vos)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven