Like ons!
Perfect voorbereide Campenaerts rekent: 'Kom 174 meter verder dan Wiggins'

Algemeen nieuws

Perfect voorbereide Campenaerts rekent: 'Kom 174 meter verder dan Wiggins'

Op 16 of 17 april gaat Victor Campenaerts zijn poging om het werelduurrecord van Bradley Wiggins af te pakken starten. Hij zat in Namibië, trainde zich suf en bereidde alles tot in de puntjes voor om dat record te pakken. Campenaerts heeft zelfs berekend hoeveel hij verder kan rijden dan Wiggo.

Welk wattage Campenaerts gaat trappen is geheim, maar omdat Campenaerts zo gefocust heeft op onder meer aerodynamica, ligt dat niet bijster hoog. ‘Als ik dat wattage in de tijdrit van de Tirreno rijdt, val ik ver naast de prijzen’, zegt de tijdrijder tegen Het Nieuwsblad. Hij moet naar eigen zeggen 115 procent van het uurrecordwattage trappen om in de Tirreno mee te doen voor de zege.

Wel maakt Campenaerts bij de krant zijn geplande cadans bekend: 105 omwentelingen per minuut. ‘Waar ik met die cadans uitkom tijdens het werelduurrecord? Op 54.7 kilometer, 174 meter verder dan Wiggins’, onthult Campenaerts. Het enige dat nog niet gecheckt is, is zijn snor. ‘Als er geen meetbaar verschil is, laat ik hem zeker staan.’ (foto: Screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven