Like ons!
Zonneveld uit zorgen: 'Waar moeten Dumoulins van de toekomst vandaan komen?

Algemeen nieuws

Zonneveld uit zorgen: 'Waar moeten Dumoulins van de toekomst vandaan komen?

Thijs Zonneveld heeft in een column in het Algemeen Dagblad zijn zorgen geuit over de toekomst van het Nederlandse wielrennen. Volgens de journalist vallen veel wielerwedstrijden om door bezuinigingen bij de politie en dat heeft grote gevolgen.

Zonneveld schrijft dat de politie-inzet bij wielerevenementen in 2019 met twintig procent omlaag gaat en dat dit in 2020 zelfs vijftig procent zal zijn. 'Laat me vooropstellen dat ik begrip heb voor de opstelling van de politie: door de bezuinigingen zijn er minder motoragenten beschikbaar en er wordt nogal wat gevraagd van de politie in het algemeen. Maar de reductie van politie-inzet betekent dat grofweg de helft van de Nederlandse wielerkoersen in gevaar is', zo schrijft hij.

De organisatoren van de kleinere wielerkoersen, vooral voor jongeren, proberen van alles, maar volgens Zonneveld zonder succes. Zelfs kamervragen leverden niets op. 'Óf ze gaan verder als veredelde rondjes om de kerk, óf ze verdwijnen. En daarmee dreigt er een ramp voor het Nederlandse wielrennen – vooral voor de opleiding van jong talent. Waar moeten de Dumoulins, de Van der Breggens en de Van der Poels van de toekomst vandaan komen als ze nergens kunnen koersen?' (foto: screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven