Like ons!
Stuyven ziet salarisplafond niet zitten: 'Rijke ploegen blijven beter presteren'

Algemeen nieuws

Stuyven ziet salarisplafond niet zitten: 'Rijke ploegen blijven beter presteren'

Na de overname van Team Sky door Ineos heeft UCI-voorzitter David Lappartient nogmaals benadrukt bezig te gaan met een budget- of salarisplafond in het wielrennen. Jasper Stuyven trekt die plannen in twijfel in zijn column voor Het Nieuwsblad.

‘Ik ben tegen een salarisplafond en pleit voor een vrije markt’, begint Stuyven. ‘Als een ploegmanager erin slaagt een sponsor voor 40 miljoen per jaar te vinden, vind ik dat knap gedaan van die ploegmanager. Niets houdt de andere ploegmanagers tegen ook zo’n sponsor aan te trekken.’

'Je mag goed geld opstrijken als ploeg je wil belonen'

Sowieso zou Stuyven het onterecht vinden als er op het salaris per renner een limiet komt. ‘Als je goed presteert en een ploeg wil je daar goed voor belonen, mag je goed geld ook opstrijken’, meent de Trek-renner, die denkt dat dit geen optie is.

Een limiet op het totale salarisbudget van een ploeg, is ook de oplossing niet. Stuyven denkt dat de beoogde totale nivellering in het wielrennen niet gehaald zal worden. ‘De ploegen met 40 miljoen zullen hun centen investeren in materiaal, hoogtestages en universiteiten, waardoor ze nog steeds beter presteren dan ploegen met een budget van 20 miljoen.’ (Foto: Instagram Stuyven)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven