Like ons!
Lefevere denkt nog niet aan stoppen: 'Je voelt: deze mensen willen samenblijven'

Algemeen nieuws

Lefevere denkt nog niet aan stoppen: 'Je voelt: deze mensen willen samenblijven'

Al meer dan 25 jaar is Patrick Lefevere ploegleider, maar aan stoppen denkt hij nog niet. Dat zegt de huidige ploegmanager van de succesvolle Deceuninck-Quick-Step-ploeg bij De Kleedkamer van Canvas. Maar Lefevere wordt ook een dagje ouder en kende al eens flinke gezondheidsproblemen.

‘Wanneer een ploegmanager stopt? Als hij geen geld meer vindt’, begint Lefevere, die echter nog niet aan stoppen denkt. Zeker niet nu hij met Deceuninck een nieuwe geldschieter heeft. Hij geniet van zijn ploeg. ‘Ik heb 75 mensen in dienst. Als ik stop, weet ik zeker dat ze alle 75 werk zullen vinden, want het zijn de besten. Ik heb het beste personeel, de beste renners en het mooiste materiaal. Dan zit je daar zo op te kijken en je voelt: deze mensen willen samenblijven. En dan denk je: ik ga het toch nog een keer proberen.’

Dat ook gezondheid een rol speelt, beaamt Lefevere. ‘Dat speelt iedere dag.’ Hij moest al eens een tumor uit zijn alvleesklier laten verwijderen. ‘Ik heb geen kanker gehad, maar een tumor die niet veel mensen overleven. Kanker duurt jaren, met chemokuren en zo. Bij mij is het gelukt om het met een operatie weg te halen. Het risico was groot, maar alles is goed verlopen en ben wonderbaarlijk hersteld.’ (Foto: screenshot De Kleedkamer)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven