Like ons!
[Update] Kittel hekelt nieuws over 'crisisberaad': 'Geniet van je minute of fame'

Algemeen nieuws

[Update] Kittel hekelt nieuws over 'crisisberaad': 'Geniet van je minute of fame'

(11 april) De druk op Marcel Kittel wordt groter en groter. Vorig seizoen presteerde de Duitser niet, dit seizoen won hij één wedstrijd. De Scheldeprijs had zijn revanche kunnen en moeten worden, want hij won het officieuze WK voor sprinters al vijf keer. Maar hij werd regelrecht uit een waaier gereden en kwam als 99e binnen.

Ook bij Katusha is de koek zo langzamerhand op. Ze haalden met Kittel de beste sprinter ter wereld in huis, maar winnen deed hij sindsdien amper. Waar de ploeg voor de Scheldeprijs nog vertrouwen uitsprak, is de toon na de Scheldeprijs heel anders.

‘We kunnen ons niet blijven verstoppen. We zullen de komende weken samenzitten met Marcel, zijn trainers en de ploegleiding voor een crisisberaad’, zegt ploegleider Dirk Demol tegen Het Nieuwsblad. ‘Marcel is en blijft een wereldcoureur, maar op dit moment is hij simpelweg niet goed genoeg. Zo kan het niet verder’, aldus Demol.

Update - 11 april 2019 (20.13 uur): Kittel slaat terug via Twitter

Marcel Kittel heeft via Twitter uitgehaald naar de mensen die hem openlijk bekritiseren naar aanleiding van zijn huidige vorm. Volgens de Duitsers is het 'makkelijk'. 'Het is altijd makkelijk om een man die al op de grond ligt te verslaan. Ik zit in een moeilijke periode en ik ben blij met iedereen die mij steunt. Voor de mensen die op dit moment headlines maken ten koste van mij: Geniet van je minute of fame.'

Ook Kittels agent Jörg Werner reageert boos in gesprek met Cyclingnews: 'Wat Van den Broeck zegt over het drinken van te veel biertjes is echt de grootste onzin die ik ooit gelezen heb. Waar heeft hij dit van? Misschien had hij eerst met Marcel moeten praten, voordat hij zoiets publiek claimt. Marcel leeft professioneel voor zijn sport en als zijn huidige ergens niet aan ligt, dan is het zijn houding.' (Foto: Screenshot)

1 reacties

  1. Ennie Quipere

    Ennie Quipere

    12 Apr 2019 om 08:47

    Oei, het voor de buitenwereld zorgvuldig opgebouwde imago van "ideale schoonzoon" begint deukjes op te lopen. In het peloton echter stond hij al bekend als een van de meest irritante figuren. In zijn laatste jaar bij "Giant" "trainde" meneer vaker met zijn vriendin.... dan op de fiets te stappen. Reageren op kritiek is altijd een zwaktebod, gewoon de benen laten spreken!

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven