Like ons!
Van der Poel laat Dumoulin twijfelen: 'Doen wij wel juiste manier van training?'

Algemeen nieuws

Van der Poel laat Dumoulin twijfelen: 'Doen wij wel juiste manier van training?'

Tom Dumoulin geniet enorm van de prestaties van Mathieu van der Poel op de weg. In gesprek met de NOS is hij lovend over de manier waarop de Nederlands kampioen onder meer Dwars door Vlaanderen won.

'Supervet. Hij is echt nog een jong veulen in de wei', glimlacht Dumoulin. 'Het is echt een koersdier en dat straalt hij in alles uit. Daar kan ik echt heel erg van genieten.' Naast de winst in Dwars door Vlaanderen won Van der Poel ook de GP Denain. Daarnaast werd hij vierde in Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen.

Dumoulin twijfelt aan training door Van der Poel

'Zijn prestaties nu en op het NK zetten mij ook wel aan het denken', vervolgt Dumoulin serieus. 'Doen wij als wegwielrenners wel de juiste manier van training? Hij doet iets totaal anders in de winter; heel veel kort en intensief en ik neem aan veel minder duurtraining dan dat wij doen in de maanden voor de klassiekers. En hij staat er gewoon. Hij kan de lengte en de explosiviteit aan.' (foto: Team Sunweb/Cor Vos)

3 reacties

 1. ANKETIEL

  ANKETIEL

  13 Apr 2019 om 19:02

  Als je hem maar een klein beetje gevolgd heb weet je dat ie vooral op gevoel en plezier fietst, wars van coaches die friet, hamburger en chinees verbieden, zonder lol geen prestaties en onze dames lijken veel meer plezier te hebben ondanks hun belabberde verdiensten, vier uur lang gaan ze voluit itgst de mannen, tijd dat ze meer gaan verdienen.
 2. Seggg

  Seggg

  13 Apr 2019 om 18:31

  @anketiel Ik denk dat je niet weer waar je over praat in het geval VdP. Denk je nu echt dat dat hij zomaar wat doet en zijn trainer, bewegingswetenschapper en voedingsbegeleider geen invloed hebben op zijn voorbereiding. Maken allemaal deel uit van zijn voorbereiding op het wegseizoen. Veel en veel meer dan jij ooit zal weten...
 3. ANKETIEL

  ANKETIEL

  13 Apr 2019 om 18:14

  Is allang bekend dat kort en intensief meer opbrengt dan die eindeloze duurtraing maar wielrenners lijken nog altijd allergisch voor 800m loop trainingen wat de recuperatie enorm bevordert, niet voor niks dat vdp nog de meeste lucht heeft aan de finish, hij heeft maling aan wetenschap en structuur, trainen op gevoel ipv een team wetenschappers. Trainen in de Ardennen brengt meer op dan op een vulkaan, veel meer interval en heen terugval van rode bloedlichaampjes. Hij bewijst dat klimmen, sprinten en tijdrijden kunnen samengaan, bij Jumbo mag Dylan zo weinig mogelijk klimmen, hilarisch want tegen vdp zal ie het altijd afleggen, veel te zwaar.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven