Like ons!
Campenaerts onderschrijft dopingstatement Dumoulin: 'Ik volg hem daarin'

Algemeen nieuws

Campenaerts onderschrijft dopingstatement Dumoulin: 'Ik volg hem daarin'

Victor Campenaerts zat de afgelopen maanden in Namibië en Mexico en heeft tot op heden slechts één dopingcontroleur op bezoek gehad. Veel te weinig, meent de Belg die vandaag (dinsdag) zijn werelduurrecordpoging zal doen. Daarin volgt hij Tom Dumoulin.

Dumoulin gaf eerder al aan te weinig gecontroleerd te worden en dat kan Campenaerts beamen. ‘Ik ben hier in Mexico één keer gecontroleerd en dat is al beter dan in Namibië, toen ik twee maanden niet ben gecontroleerd’, zegt Campenaerts tegen Het Nieuwsblad.

Dumoulin vertelde tien tot twintig keer per jaar gecontroleerd te worden. ‘Voor een renner van mijn kaliber is dat te weinig’, zo voegde hij eraan toe. ‘Ik volg hem daarin’, zegt Campenaerts. ‘Ik besef dat dopingcontroles in Mexico en Namibië veel kosten, maar er zijn ook goedkopere oplossingen. Zo kan het efficiënter. Als ik bij Fanny (Campenaerts' vriendin en zwemster Fanny Lecluyse, red.) ben en er komt een controleur langs, zijn we nooit samen gecontroleerd.’ (Foto: Instagram Tom Dumoulin)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven