Like ons!
[Update] Demonstranten houden woord en protesteren bij debuut Team INEOS

Algemeen nieuws

[Update] Demonstranten houden woord en protesteren bij debuut Team INEOS

(UPDATE - 2 mei 2019, 14.23 uur) Een groep demonstranten heeft donderdag bij de bus van Team INEOS van zich laten horen. Het protest was aangekondigd, omdat mensen het oneens zijn met de sponsoring van INEOS in de wielersport.

Bij de start van de Tour de Yorkshire, officieel de eerste wedstrijd waarin Team INEOS zich presenteert, stonden er veel mensen met borden en spandoeken. Bovendien werd er veel geroepen richting de bus, waar ook INEOS-baas Jim Ratcliffe aanwezig was. 

25 april 2019, 17.44 uur - 'Nieuwe sponsor Team Sky kan rekenen op protesten bij debuut in profpeloton'

Als het aan actievoerders van de milieubeweging Frack Free United ligt, moet Ineos rekening houden met demonstraties tijdens hun eerste officiële wedstrijd. Tegenover CyclingNews kondigt een woordvoerder aan om tijdens de Ronde van Yorkshire te protesteren tegen het Britse chemiebedrijf.

'We willen graag het bewustzijn van de mensen vergroten en ze laten zien wat voor bedrijf Ineos is', aldus de demonstrant. De betogers uiten hun zorgen over de omgang van het bedrijf met fossiele brandstoffen: 'Ze vernietigen de omgeving hiermee. Het is een schande om de sport de misbruiken voor het greenwashen van hun bedrijf.'

Tijdens de demonstraties zullen de actievoerders maskers verspreiden van de eigenaar van Ineos, Jim Ratcliff. Naar verwachting komen er zo'n 15.000 demonstranten af op het protest. De beeltenis van de rijke Brit zal daarmee veelvuldig te zien zijn tijdens de Ronde van Yorkshire, die van start gaat op 2 mei. Overigens is de verwachting dat Team Ineos al op 30 april zijn debuut maakt in de nieuwe kleuren tijdens de Ronde van Romandië. (Foto: Team INEOS)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven