Like ons!
Van der Poel na mountainbikemirakel: 'Voelt op dit moment nog beetje raar'

Algemeen nieuws

Van der Poel na mountainbikemirakel: 'Voelt op dit moment nog beetje raar'

‘Iemand gaat er nog wel twee minuten afdoen’, zei Mathieu van der Poel gisteren na zijn eerste mountainbikewedstrijd van het seizoen. Hij had zijn ronde van 18 kilometer in iets meer dan 42 minuten afgelegd in de Belgian Mountainbike Challenge, maar kwam onderweg ook een trekker tegen, waardoor hij tijd verloor. Aan het eind van de rit had hij nog 40 seconden over op de nummer twee.

Wellicht kwam de uitspraak ook voort uit het gevoel dat Van der Poel op de fiets had, want, zo geeft hij toe, ‘op dit moment voelt het nog een beetje raar. De positie is helemaal anders. Als ik progressie wil maken, moet ik gewoon vaker op de mountainbike rijden. Door het klassieke voorjaar is dat er nog niet echt van gekomen.’

Ook gaf Van der Poel aan wat pijn aan de rug te hebben. ‘De overstap naar de mountainbike is de meest specifieke’, legt ploegleider Christoph Roodhooft van Corendon-Circus uit aan Het Nieuwsblad. ‘Op dit moment hebben we nog niet gevonden hoe we die comfortabel kunnen maken.’ (Foto: screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven