Like ons!
[Update] De Bie mag intensive care verlaten na zware val tijdens trainingskamp

Algemeen nieuws

[Update] De Bie mag intensive care verlaten na zware val tijdens trainingskamp

Sean de Bie is betrokken geraakt bij een ongeluk op training in Italië. Op stage werd de renner aangereden door een auto. Zijn ploeg Roompot-Charles meldt dat hij tijdens of na het ongeluk nooit buiten bewustzijn is geweest.

De Belg is na het ongeval per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Brescia. Daar bleek dat de renner zes gebroken ribben, een sternumfractuur, een longkneuzing en een miltkneuzing heeft opgelopen. Het is nog niet bekend hoe lang De Bie uit de roulatie zal zijn met deze blessure.

Update - 16 mei 2019 (14.10 uur): De Bie blijft op intensive care

Sean De Bie ligt na zijn zware val tijdens een trainingskamp nog altijd op de intensive care. Dat meldt Sporza op basis van informatie van de supportersvereniging van De Bie. De renner van Roompot-Charles ligt nog in het ziekenhuis in Italië, waar zijn toestand stabiel is. 

'De Bie moet wel op de intensive care blijven tot zijn linkerlong weer naar behoren functioneert. De dokters willen geen risico nemen. Van een eventuele terugkomst naar België is voorlopig nog geen sprake', zo valt te lezen. 'Door de vele breuken en barsten is iedere beweging van zijn bovenlichaam nog steeds zeer pijnlijk. Dat wordt in de mate van het mogelijke onderdrukt met de nodige pijnstillers.'

Update II - 17 mei 2019 (14.45 uur): De Bie mag intensive care verlaten

Goed nieuws voor Sean De Bie. De renner van Roompot-Charles mag de intensive care verlaten. Dat meldt Sporza vrijdagmiddag. Hij is verplaats naar de afdeling pneumologie. 'De laatste 24 uur is de toestand van Sean er goed op vooruit gegaan. Hij heeft voor de eerste keer een goede nachtrust gehad', zo meldt de supportersvereniging van De Bie. (Foto: Instagram De Bie)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven