Like ons!
[Update] Kelderman maakt rentree: 'Niet altijd ideaal, maar ben blij met niveau'

Algemeen nieuws

[Update] Kelderman maakt rentree: 'Niet altijd ideaal, maar ben blij met niveau'

(15 mei 2019) Het gaat goed met Wilco Kelderman. Dat heeft Sunweb in een update laten weten. De Nederlander brak zijn sleutelbeen en een nekwervel en moest daardoor de Giro d’Italia missen.

‘De laatste controles leveren goed nieuws op voor Wilco’, zegt ploegdokter Camiel Aldershof. ‘Zijn nekwervelbreuk is stabiel en zijn sleutelbeen geneest erg goed. Hij hoeft nu niet meer met een nekkraag te lopen en mag weer buiten gaan trainen.’

Kelderman reed al enkele weken op de rollen. ‘Nu kunnen we een trainingsschema gaan opstellen met de trainers voor een geleidelijke overstap naar buiten’, zegt Aldershof. Wanneer Kelderman terugkeert in koers is nog niet bekend.

Update - 10 juni 2019 (13.00) uur: Kelderman maakt rentree

Wilco Kelderman is voldoende hersteld van een fractuur in de nekwervel en zal zijn rentree maken in de Ronde van Zwitserland. Dat heeft Sunweb bekendgemaakt. Of Kelderman op tijd fit is voor de Tour de France is onbekend.

‘Wilco loopt al een maand zonder nekkraag rond en is onmiddellijk buiten gaan trainen. Dat is heel goed gedaan en hij heeft heel goed kunnen trainen. Nu is hij op hoogtestage en als alles goed blijft gaan, kan hij in de Ronde van Zwitserland weer koersen’, zegt ploegarts Camiel Aldershof.

‘Ik kijk ernaar uit om weer te kunnen koersen’, zegt Kelderman. ‘Ik ben blij dat ik alweer terug ben op dit niveau. Ik heb de afgelopen twee maanden hard gewerkt om zo goed mogelijk aan de start van de komende koersen te staan. Het was niet altijd ideaal en leuk, maar dankzij een goed plan van het team ben ik op niveau. Op hoogtestage proberen we een volgende stap te zetten.’

(Foto: Team Sunweb / Cor Vos)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven