Like ons!
[Update] Manzana Postobon voor 45 dagen geschorst na dopinggevallen

Algemeen nieuws

[Update] Manzana Postobon voor 45 dagen geschorst na dopinggevallen

Nadat vorige maand Wilmar Paredes tegen de lamp is gelopen op het gebruik van EPO, is Manzana Postobon opnieuw opgeschrikt door een dopinggeval. Juan José Amador is tijdens een out-of-competitioncontrole positief bevonden op het gebruik van anabolen, zo meldt de UCI.

Aangezien dit het tweede dopinggeval binnen de ploeg in korte tijd is, treedt er een speciale procedure in werking die de ploeg kan schorsen voor een periode van vijftien tot vijfenveertig dagen. Amador heeft nog wel de mogelijkheid om een B-staal aan te vragen voor zijn positieve test.

Naast de dopinggevallen bij Manzana-Postobon is er nog een Colombiaan betrapt op verboden middelen: Alex Cano Ardila is vanwege afwijkende resultaten in zijn bloedpaspoort voorlopig geschorst. De UCI zal later meer berichten over deze zaken.

Update - 11 juni 2019 (14.05 uur): 45 dagen schorsing Manzana Postobon

De Colombiaanse wielerploeg Manzana Postobon, waar twee keer in korte tijd een renner werd betrapt op doping, wordt 45 dagen geschorst door de UCI. Dat heeft de wielerbond bekendgemaakt in een persbericht. 

Manzana Postobon stapte onlangs echter uit het wielrennen en dus valt er weinig te schorsing. Mocht de ploeg terugkomen in competitie of een doorstart maken, zal er de eerste 45 dagen niet mogen worden deelgenomen aan wedstrijden.

(Foto: Instagram Juan José Amador)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven