Like ons!
[Update] Jumbo-Visma-manager met Clement in gesprek om Roglic-uitspraken

Algemeen nieuws

[Update] Jumbo-Visma-manager met Clement in gesprek om Roglic-uitspraken

Jumbo-Visma-ploegleider Addy Engels heeft gereageerd op de controversiële uitspraken van Stef Clement bij Langs de Lijn. Het houdt de gemoederen flink bezig dat Clement de vraag opwierp of het niet past om sceptisch te zijn rond de uitmuntende prestaties van Roglic.

‘Ik begrijp wat Stef probeert te zeggen’, zegt Engels tegen Eurosport, ook wetende dat Clement geen dopingbeschuldiging voor ogen had. ‘Alleen zou Primoz op deze manier in een kwaad daglicht kunnen komen te staan en dat is unfair. Als ploeg doen we er alles aan om onze renners zo goed mogelijk te faciliteren op elk gebied om te voorkomen dat ze dingen gaan doen die niet mogen. Juist die omgeving en dat strikte antidopingbeleid heeft Primoz ook doen besluiten om voor ons te kiezen’, aldus Engels.

Wel vindt Engels het jammer dat Clement als oud-renner van de ploeg met inside information niet heeft verteld dat de progressie van Roglic zou kunnen komen door de goede faciliteiten van Jumbo-Visma. ‘Het is een gemiste kans voor Stef om voor hem als insider te vertellen hoe wij als ploeg werken. In een grote ronde als dit kan zoiets veel groter worden dan het is. En daar hebben wij absoluut geen zin in.’

Ook gaat de ploegleider in op het vraagstuk of de progressie van Roglic niet abnormaal is en mogelijk met verboden middelen is versneld. ‘Hij maakt een prachtige progressie, maar dat is al een aantal jaar aan de gang. We volgen hem op de voet en maakt volgens mij geen abnormale progressie’, besluit Engels.

Zeeman: 'Clement kent de sportman Roglic'

In het Algemeen Dagblad reageert ook sportief directeur Merijn Zeeman op de uitlatingen van Clement. Daar is hij op zijn zachtst gezegd niet blij mee. 'Dit is wel binnengekomen. (...) We zijn erop voorbereid dat de favoriet onder het vergrootglas komt. Dat is ook niet erg en is het gevolg van de historie van deze sport. Maar dat het van iemand uit ons eigen team komt, is pijnlijk. Ook Stef mag kritische vragen stellen, maar hij had tevens de andere kant kunnen belichten. Hij kent ook de sportman Roglic en weet hoe minutieus wij bezig zijn.'

Update - 24 mei 2019 (13.25 uur) - Jumbo-Visma in gesprek met Clement

Jumbo-Visma zal binnenkort om tafel gaan met Stef Clement om over zijn uitspraken over Roglic te spreken. Dat weet De Telegraaf. ‘Stef weet als geen ander hoe streng ons beleid is en hoe wij onze renners monitoren’, zegt teambaas Richard Plugge, die niet blij is met Clement en zijn uitspraken.

‘Hij weet hoe wij vanaf 2016 nauwgezet met Roglic werken. We betreuren het dat hij daar niks over vertelt, omdat hij juist die situatie intern goed kent’, aldus Plugge.

(Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven