Like ons!
[Update] Mogelijke fusie Katusha en Israël Cycling, sponsor vrij voor Van der Poel

Algemeen nieuws

[Update] Mogelijke fusie Katusha en Israël Cycling, sponsor vrij voor Van der Poel

Over de toekomst van wielerploeg Katusha-Alpecin is al veel gespeculeerd. Na een slecht jaar in 2018 lijkt het in 2019 iets beter te gaan, met de etappe-overwinning van Ilnur Zakarin in de Giro als voornaamste wapenfeit. Toch is het maar de vraag of de ploeg zal voortbestaan, zo meldt tuttobiciweb.

Het gerucht gaat nu dat Alpecin en Canyon, twee sponsoren van de Katusha-ploeg, Mathieu van der Poel willen ondersteunen in zijn olympische missie richting Tokio. Daarna zouden ze rond hem een ploeg willen bouwen, eventueel samen met zijn huidige ploeg Corendon-Circus.

Dit zou betekenen dat Katusha-baas Igor Makarov het met een aanzienlijk lager budget zou moeten doen. Met het oog op de geringe prestaties van de ploeg op dit moment zou dat het doodvonnis voor de WorldTour-formatie kunnen betekenen. Naar verluidt komt er op de eerste rustdag van deze Tour de France meer informatie over het voortbestaan.

Update - 10 juli 2019 (15.36 uur): Katusha laat renners vrij

De renners van Katusha-Alpecin hebben dinsdag te horen gekregen dat ze vrij zijn om te gaan en staan waar ze willen na dit seizoen. Dat meldt het Franse L'Equipe. De Russische leiders van de Zwitserse ploeg geven de renners zo alle kansen om per 2020 elders aan de slag te gaan. In totaal staan er 23 renners onder contract bij de WorldTour-formatie. 

De Russische kant van de ploeg trekt na dit jaar zo zijn handen af van de ploeg. De UCI heeft aangegeven dat het voor 2020 ook geen aanmelding heeft gekregen voor de WorldTour. De geruchten rond een toekomst van co-sponsor Alpecin met fietsmerk Canyon kunnen zodoende worden aangezwengeld. Mathieu van der Poel zou daar een belangrijke rol in moeten spelen. Alpecin zou echter ook benaderd zijn door Israël Cycling Academy, dat in 2020 dolgraag naar de WorldTour wil.

Update II - 11 juli 2019 (08.09 uur): Ploegbaas ontkent, gesprekken toch gaande

José Azevedo, ploegbaas bij Katusha, heeft tegenover Cycling Weekly ontkend dat zijn ploeg na dit seizoen ophoudt te bestaan. 'Er zijn veel geruchten en speculaties. Er werken mensen bij onze ploeg, als we echt nieuws hebben, zullen we dat wel bekend maken', zo klinkt het. 'We hebben geen deadline en we kijken naar de toekomst. Er liggen mogelijkheden en alles is nog open.'

Toch beaamt Azevedo dat co-sponsor Alpecin inderdaad van plan is om eruit te stappen. Met Canyon volgen nog gesprekken. 'We hebben een besluit over de sponsoring nodig.' Een mogelijkheid zou kunnen zijn dat Israël Cycling Academy instapt. De ploeg voert gesprekken met Katusha-Alpecin om het team (met nog tien lopende contracten na 2019) over te nemen, aldus Cyclingnews. Israël Cycling Academy van biljonair Sylvan Adams wil dolgraag naar de WorldTour en Katusha zou ermee gered zijn.

Bovendien ligt dan helemaal de weg open voor Alpecin en Canyon om samen met Mathieu van der Poel een ploeg op te bouwen. Die plannen lijken steeds serieuzer, meldt Het Nieuwsblad: 'Met het ophouden van Katusha-Alpecin ziet Canyon nu een buitenkans om zijn goudhaantje in een topploeg onder te brengen. Een samengaan tussen Corendon-Circus en grote sponsors Canyon en Alpecin? De kans bestaat. De broers Roodhooft hangen wel nog voor minstens één jaar vast aan hun twee hoofdsponsors, daar zal een oplossing voor moeten gezocht worden', zo valt te lezen. (Foto: Proshots)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven